Siber güvenlik olmak için üniversite ve bölüm ne olmalı?

Linuxer

Femtopat
Arkadaşlar siber güvenlik olmak istiyorum ve şimdiden Linux öğrenmeye başladım. Yaşım 16, sizce geç mi kaldım? Ayrıca kendimi daha da geliştirebilmek için hangi bölüme gitmeliyim? İnternetten araştırdım fakat sadece bilgi güvenliği görebildim iki senelik onu da uygun bulmadım çünkü 2 sene bence kısa. Bilgisayar/yazılım mühendisliği bunun için uygun mudur? Şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Siber güvenlik konusunda okullar sana pek bir şey katamaz. Sen kendini geliştireceksin, açıp okuyacaksın.

siber güvenlik olmak istiyorum
Siber güvenlik olunmaz, siber güvenlikçi olunur

Bu iş okuldan çok kendini geliştirip yetiştirmeyle olacak bir şey. İnternet ise en büyük kaynağın. Sektörde birçok profesyonel mevcut işin okulunu okumamış fakat alanlarında uzman olan.

Yazım hatam için özür dilerim, biraz aceleyle yazmışım galiba.
İnternette bulabildiğim türkçe kaynaklar gerçekten çok azdı, ben de CyberMentor'un penetrasyon eğitimine başladım. Zorlanıyorum fakat inşaallah bitireceğimi düşünüyorum. Sizce bitirdiğimde ne seviyeye gelmiş olurum ve hem şimdi, hem bitirdiğimde kendimi geliştirebilmem için ne önerirsiniz? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…