Siber güvenlik uzmanı olmak için AÖF YBS okunur mu?

Sektörde geçerliliği olması açısından elbette bilişim alanında bir lisans diplomasına sahip olman gayet iyi bir şey. Fakat sen network, linux, veritabanı, yazılım dili öğrenmezsen aldığın diploma bir işe yaramaz. Uluslararası geçerliliği olan sertifikaları da alırsan, bir de dilin varsa çoğu ülkede iş bulabilirsin.

Arkadaşlar, siber güvenlik uzmanı olmak için AÖF YBS okunur mu? Cevaplarsanız sevinirim.

@bitwise

@KojiroHyuga04 hocam yardımcı olabilir misiniz?

Buradan da kafana takılan şeylere bakabilirsin.

Sektörde geçerliliği olması açısından elbette bilişim alanında bir lisans diplomasına sahip olman gayet iyi bir şey. Fakat sen network, Linux, veri tabanı, yazılım dili öğrenmezsen aldığın diploma bir işe yaramaz. Uluslararası geçerliliği olan sertifikaları da alırsan, bir de dilin varsa çoğu ülkede iş bulabilirsin.

Hocam peki açıktan olması dezavantaj yaratmaz mı özellikle siber güvenlik sektörü açısından? Liseden aşıt ağırlık çıkışlıyım. Ya örgün Yönetim Bilişim Sistemleri okuyacağım ya da açıktan okuyacağım bir diğer seçenek 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup bilgisayar/yazılım müh için DGS'ye hazırlanmak.

Hocam peki açıktan olması dezavantaj yaratmaz mı özellikle siber güvenlik sektörü açısından? Liseden aşıt ağırlık çıkışlıyım. Ya örgün Yönetim Bilişim Sistemleri okuyacağım ya da açıktan okuyacağım bir diğer seçenek 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup bilgisayar/yazılım müh için DGS'ye hazırlanmak.
Dgs'de sayısal kontenjanı çok az. Bu yüzden çoğu kişi eadan girip ybs'ye geliyor. Sana tavsiyem örgün olarak ybs okuman. Açıktan okumanın bir dezavantajı olacağını sanmıyorum fakat yine de örgün okumak her türlü daha avantajlı. Bağlantı kurma şansın oluyor, soru sorabileceğin üst sınıflar var vb.

DGS'de sayısal kontenjanı çok az. Bu yüzden çoğu kişi EA'dan girip YBS'ye geliyor. Sana tavsiyem örgün olarak YBS okuman. Açıktan okumanın bir dezavantajı olacağını sanmıyorum fakat yine de örgün okumak her türlü daha avantajlı. Bağlantı kurma şansın oluyor, soru sorabileceğin üst sınıflar var vb.

Peki hocam açıktan okuyup direkt sektöre girmek daha mantıklı değil mi?

Açıktan okursan bir yerden sonra okul okuyor gibi hissetmeyebilirsin. Dediğim gibi mümkünse örgün öğretim okuyun. Ayrıca aşağıya "roadmap" bırakıyorum. Siber güvenliğin nasıl bir derya deniz olduğunu görmenizi isterim.

Ayrıca sektörde iş bulabilecek seviyeye gelmeniz birkaç yıl sürecektir. Bu yüzden örgün öğretimle birlikte daha iyi olur. Tavsiye alabileceğiniz insanlarla karşılaşmanız daha muhtemel. Bir de merkez kampüsteyseniz bilg. müh. okuyanlarla da iletişime geçebilirsiniz. İlla açıktan okuyacağım diyorsanız siz bilirsiniz. Herkesin kendi kararı.
Açıktan okursan bir yerden sonra okul okuyor gibi hissetmeyebilirsin. Dediğim gibi mümkünse örgün öğretim okuyun. Ayrıca aşağıya "roadmap" bırakıyorum. Siber güvenliğin nasıl bir derya deniz olduğunu görmenizi isterim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı