Müfredatlarını incelediğimde pek bir fark göremedim. Üniversiteler farklı isimde bölümü açmayı tercih etmiş olabilir (veya başka bir sebep de olabilir elbette). Bunun örneğini başka bölümlerde de gördük:
Yapay Zeka Mühendisliği - Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği
Yönetim Bilişim Sistemleri - Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
Bu şekilde birçok örnek var, temelde mezun olduktan sonra yapabileceğin iş aynı olsa da bazı farklı dersler yüzünden bölüm isimleri de farklı olabiliyor.
Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği diploması IT sektöründe her zaman 2 yıllık bölümlerden daha avantajlıdır, bu yazılım sektörünün bir gerçeği. Mühendisliğe puan yetmediği durumda belki DGS ile mühendislik kazanma hedefi varsa tercih edilebilir, o da sırf İTÜ'de olduğu için.
İTÜ ve Gebze hariç yazmayın dedim hocam İTÜdekine girebiliyorsanız girin zaten. Diğer okullarda 2 yıllık diplomanızın çok bir işlevi olmaz sadece okul adından faydalanma şansınız da olmayacağı için.
İTÜ ve Gebze hariç yazmayın dedim hocam İTÜdekine girebiliyorsanız girin zaten. Diğer okullarda 2 yıllık diplomanızın çok bir işlevi olmaz sadece okul adından faydalanma şansınız da olmayacağı için.