Siber güvenlikte gelişmek

pixiss

Hectopat
Merhaba, siber güvenlikle ilgileniyorum. Yeni başladım, Udemy'den aldığım kurslarla ilerlemeye çalışıyorum fakat Udemy'deki kaynakların sağlıklı olmadığını söyledi birçok kişi. İngilizcem de çok az var, kaynak bulmakta zorlanıyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

Merhaba, siber güvenlikle ilgileniyorum. Yeni başladım, Udemy'den aldığım kurslarla ilerlemeye çalışıyorum fakat Udemy'deki kaynakların sağlıklı olmadığını söyledi birçok kişi. İngilizcem de çok az var, kaynak bulmakta zorlanıyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

O kişiler neden öyle dedi bilmiyorum ama kursuna göre değişir sağlığı.

Atıl Samancıoğlu'nun kurslarını satın al. Ayrıca kurslara sadece siber güvenlik olarak bakma. İyi derece kod yazmıyorsan siber güvenlik için temelin yoktur. Başarılı olamazsın.
Programlama/Algoritma/Etik Hackerlık/Hackerlık/Siber Güvenlik. Bunların hepsi bir bütündür. Biri olmazsa, diğerleri de olmaz.

Atıl samancıoğlu'nun kurslarını satın al. Ayrıca kurslara sadece siber güvenlik olarak bakma. İyi derece kod yazmıyorsan siber güvenlik için temelin yoktur. Başarılı olamazsın.
Programlama/Algoritma/Etik Hackerlık/Hackerlık/Siber güvenlik. Bunların hepsi bir bütündür. Biri olmazsa, diğerleri de olmaz.

Ben almıştım çok işime yaramıştı ama maalesef kursta bulanan neredeyse her şeyi bedava internetten bulabilirsin :/
Ama tabii 0'dan başlayacaksan çok işine yarar.

Kurs öneremem ama sana bazı tavsiyeler verebilirim.
Temel Linux bilgisine sahip olman gerekiyor. Linux'u öğrendikten sonra tryhackme gibi sitelerde ctf falan çözebilirsin mesela.

Önce programlama üzerine hatta önce İngilizceye yönelmen lazım. Siber Güvenlik bölümü okuyorum. Bir ders de linux üzerinden siber güvenlik temelleri alırken bir derste programlama öğreniyoruz.

O kişiler neden öyle dedi bilmiyorum ama kursuna göre değişir sağlığı.

Hocam ceza almıştım geç yazıyorum kusura bakmayın. Atıl samancıoğlunun seviye 2 kursundan devam ediyordum ama yine de temel olması açısından devam ediyorum hem linuxa hakimiyetim daha da artar. Bir yandan İngilizce geliştiriyorum ufak ufak ta Python öğrenmeye başladım.

Hocam ceza almıştım geç yazıyorum kusura bakmayın. Atıl samancıoğlunun seviye 2 kursundan devam ediyordum ama yine de temel olması açısından devam ediyorum hem linuxa hakimiyetim daha da artar. Bir yandan İngilizce geliştiriyorum ufak ufak ta Python öğrenmeye başladım.
Hocam kendinizi geliştirin. Köstek olmaya çalışanlara da inanmayın.

Udemy´deki kursların sağlıklı olmadığını kim söylediyse kesinlikle doğru söylemiş.

Öncelikle bu konuya samimi bir şekilde ilgiliysen kendine bir rota çizmelisin ve o yönde ilerlemelisin. Ayrıca kendini bir uzman olacak şekilde geliştirmelisin. “Siber güvenlik” kelimesi bile muğlak bir kavram. Yeri gelir bilgisayar mühendisi de siber güvenlikle ilgilenir, sistem/ağ yöneticisi de ilgilenir, database administrator de ilgilenir, webmaster da ilgilenir. Önce bu meslek gruplarının tam olarak ne yaptıklarını ve aralarındaki farkları öğren. Daha sonra kendine hangisini daha yakın bulduğuna göre karar ver. Seçtiğin alana göre dökümanları, e-kitapları, YouTube´dan bu konuda uzmanların hazırlamış oldukları eğitim serilerini ve hatta bazı üniversitelerin bizzat kendilerinin yayınladıkları dersleri bularak çalışman lazım.

Dediğim gibi muğlak bir kavram olduğu için “siber güvenlik uzmanı” sıfatıyla insanlara hangi konuda uzman olduğunu anlatamazsın ama bilgisayar mühendisiyim dediğin zaman yazılımların güvenlik açıklarını tespit edebilen, bu açıkları kapatabilen ve güvenlik yamasını bizzat yayınlayabilen birisi olduğunu kanıtlamış olursun veya sistem yöneticisi olduğunu belirttiğin zaman sunucuların, veri merkezlerinin ya da iş bilgisayarlarının bakımını, güvenliğini ve ağa birilerinin sızmış olup olmadığı gibi durumları tespit edebilen siber güvenliğin ayrı bir alt dalında uzmanı olduğunu belirtmiş olursun.

Özet olarak bir kursun, kitabın ya da derginin başlığında “hack”, “hacker”, “etik hacking”, "siber güvenlik” ya da “Kali Linux” gibi ifadeler geçiyorsa bunlardan kesinlikle uzak durmanı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı