Siber güvenlikte ilerlemek isteyen biri nasıl ilerlemeli?

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6700 XT, Ryzen 5 5600, GoodRam 8x2 GB DDR4 3600 MHz, Gigabyte A520 M-K V2, 1 TB Kioxia G2 M.2, 1 TB Seagate Firecuda 120 Sata SSD, Bitfenix Formula Gold 650 Watt, Bitfenix Apollo
Merhaba, şu anda bilişim güvenliği teknolojisi bölümünde okumaktayım. Temel derecede Python bilgisine sahibim, genel olarak güvenlik alanında ilerlemek istiyorum. Hocalarıma sorduğumda C veyahut Python öğreteceklerini söylediler. Lakin üst sınıflarla konuştuğumda bazı şirketlerin halen daha Java ile çalıştığını söylediler. Bir yandan üniversiteme devam ederken bir yandan da kendim imkanlarımla kodlamayı ve güvenlik prosedürlerini öğrenmek istiyorum. Nasıl ilerlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Linuxun temelini öğrenin. Sonra ise java öğrenin Python siber güvenlik için o kadar yaramayabilir.

Siber güvenliğin birçok alanı var ve bu yüzden ileride birçok farklı dili kullanma durumun olacak. En temel Python'dan başla tertemiz öğren. Ayrıca bol bol ctf çözerek (eğer pentestingten yürüyeceksen) kendini geliştirebilirsin. Yazılım dilleri bazen kullanacaksın o yüzden onlardan çok Linux kullanmayı derinlemesine öğren derim (dil öğrenmeyi aksatmadan)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…