Siber güvenlikte iş var mı ve kariyer yapılır mı?

Maquies

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, son günlerde siber güvenliğe kafayı taktım. Anladığım ve kavradığım bir konu olmasına rağmen, kişiliğim nedeniyle iş bulamama kaygısı yüzünden hep kararsız kalıyorum.
Bu alanda mezun olmuş ya da bilgi sahibi kişilere sormak istediğim soru şu: İleride bu alanda kariyer yapabilir miyim, iş bulabilir miyim ve düzenli bir hayatım olabilir mi? İleride yurt dışına çıkmayı da düşünüyorum fakat internetteki insanlar tarafından sürekli olumsuz yorumlarla karşılaşıyorum. Bu arada matematiğim de iyi.

İş de bulabilirsin olduğun yerde de sayabilirsin. Bir üniversite okumuyorsan iş sende bitiyor eğer okuyorsan ya da düşünüyorsan öncelikle tabii ki diplomanın söz geçirdiği üniversiteleri hedefle. Ben dümdüz ilerliyorum diyorsan da iş sende bitiyor. Siber güvenlik alanında çalışıp Sony'e hizmet eden Türkler de var.

Sağlam bir yazılımcı olduktan sonra her şey olabilirsin bence yazılımı sevip sevmediğini anla onda göre kendini sağlam seviyeye getirirsen her şey olabilirsin.

Hedefim şimdilik İTÜ üniversitesi bilgisayar mühendisliği veya kazanabilirsem kaptanlıktan gideceğim ama şimdilik kendimi siber güvenlikte geliştirmeyi düşünüyorum.

Sağlam bir yazılımcı olduktan sonra her şey olabilirsin bence yazılımı sevip sevmediğini anla onda göre kendini sağlam seviyeye getirirsen her şey olabilirsin.

Bazen hevesim tutuyor çok seviyorum bazense yüzüne bile bakmıyorum belki 2-3 gün sonra bırakacağım boyle giderse istediğim bölümler çoğunlukla işsiz oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…