Siber güvenlikte Kali yerine Parrot sorun çıkartır mı?

Behçet Enes

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar selam. Siber güvenlikte iyi olmak istiyorum bu yüzden Udemy'den kurs aldım ve o kursta Kali kurduruyordu. Fakat ben Kali kullanırken sürekli hata alıyorum bir hata düzeliyor diğeri başlıyor bu yüzden de Parrot geçtim. Bu sefer de içime Kali'de yapılmayan fakat Parrotta yapılması gereken ayarlar olabileceği geldi. (DNS'yi değiştirmek gereken bir başka yer gibi). Böyle bir şey olabilir mi sıkıntı yaratır mı bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar selam. Siber güvenlikte iyi olmak istiyorum bu yüzden Udemy'den kurs aldım ve o kursta Kali kurduruyordu. Fakat ben Kali kullanırken sürekli hata alıyorum bir hata düzeliyor diğeri başlıyor bu yüzden de Parrot geçtim. Bu sefer de içime Kali'de yapılmayan fakat Parrotta yapılması gereken ayarlar olabileceği geldi. (DNS'yi değiştirmek gereken bir başka yer gibi). Böyle bir şey olabilir mi sıkıntı yaratır mı bu?
Eğer parrotta sıkıntı yaşamıyorsanız kullanmakta bir sakınca yoktur. Kali zırt pırt hata çıkartıyordu bende gittim parrot kullanıyorum tavsiye de ederim.
Ek: Tavsiyem underground hacking forumlarında gezip bir şeyler öğrenmeye çalış (illegalciler hariç) gerçekten çok deneyimli ve bilgili kişiler var ben ne biliyorsam onlara borçluyum.

Teşekkürler. Peki sizin önerebileceğiniz bir hacking forumu var mı?
Burada başka forum adı vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama T.H.T. oldukça bilgili deneyimli "etik" hackerların olduğu bir yer. Onun dışında Can Değer, Yusuf İpek gibi youtuberların discord ve forumları var onlarda burada olduğu gibi soru soradabilirsiniz. Yazılan entrylerden de yaralanabilirsiniz.

Forumlardan bağımsız olarak da tavsiye olarak ingilizceni minimum B2 seviyesi yap ve en az bir yazılım diline oldukça hakim ol. Siber Güvenlik için tavsiyem Python ya da C/C++ olacaktır

dusundugun gibi bir sorun yasamazsin calistiracagin toollar ayni ha kalide calistirmissin ha parrotda ama baslangic icin ve ogreneceklerini daha iyi pekistirmen icin kali daha iyi olabilir, mantigi kaptiktan sonra yine istedigin gibi devam edersin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı