Siber Suçluların Hedefinde Yaşlılar Var

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
siber suçlular yaşlıları hedef alıyor

Pandemi döneminde evde kalma süreci yaşlılar için uzun sürdü. Yaşlı grubun teknoloji kullanımlarının artması siber suçlular için yeni bir fırsat kapısı açtı. Siber güvenlik kuruluşu ESET artan saldırılara karşı yaşlıların yalnız bırakılmaması gerektiğini belirterek uyarı ve önerilerde bulundu. Evde kalma sürecinin uzamasıyla sosyal medya platformlarının yaşlı kullanıcı sayısında önemli bir artış oldu. Teknoloji kullanımı arttı. […]

Devamı: Siber Suçluların Hedefinde Yaşlılar Var
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

İnanın ki 30-35'li dayılara fake hesap üzerinden yazıp görüntülü konuşmak için şu uygulamayı indir diye az dayının telefonuna sızıp istihbarat toplamadım çoğunlukla bunu yurtdışındaki İngiliz dayılara yaptım yani bu "Dayı" olayı Türkiye'ye özel değil.

Daha 2 gün önce polis kılığında bir adam gelip yan apartmandaki yaşlı bir teyzemize "Ben emniyetten geliyorum. Aşı randevusu alamayanlara aşı randevusu alıyoruz. Sana da randevu alalım" diye telefondan bankasındaki bütün parasını kendine aktarıp kaçmış. 8 bin lira parasını dolandırmışlar yazık günah. Bu siber bile değil yani düpedüz hırsızlık. Artık aşı olmadığını nereden öğrendilerse.

Daha 2 gün önce polis kılığında bir adam gelip yan apartmandaki yaşlı bir teyzemize "Ben emniyetten geliyorum. Aşı randevusu alamayanlara aşı randevusu alıyoruz. Sana da randevu alalım" diye telefondan bankasındaki bütün parasını kendine aktarıp kaçmış. 8 bin lira parasını dolandırmışlar yazık günah. Bu siber bile değil yani düpedüz hırsızlık. Artık aşı olmadığını nereden öğrendilerse.
Bunu yapan kişi insan olamaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı