Yok hocam burayla alakalı değil doğrudan. Her neyse, profesyonel öneriler ve genel öneriler ne yöndedir? Anlattıklarımdan da yola çıkılarak?7 yıldır neden söyleme gereği duymadın bunu merak ettim doğrusu. Yoksa burada da anonim değilsin seni zorbalayanlar mı takip ediyor?
Genelde bu tarz konularım her zaman onaylanmıyordu, çünkü peşime düşen troller baya baş belası, hatta buradaki birçok Moderatör ve admini bile korkutacak cinsten. Çünkü onlar da biliyor bunların asla kimliklerinin, dava dahi açsan da bulunamayacak kadar kendilerini gizleyen tipler olduklarını ve yapışkan olduklarını. Her neyse, bu konu çok uzun ve karmaşık, gerekli tavsiyeleri almak istiyorum.7 yıldır neden söyleme gereği duymadın bunu merak ettim doğrusu. Yoksa burada da anonim değilsin seni zorbalayanlar mı takip ediyor?
Yok hocam burayla alakalı değil doğrudan. Her neyse, profesyonel öneriler ve genel öneriler ne yöndedir? Anlattıklarımdan da yola çıkılarak?
Genelde bu tarz konularım her zaman onaylanmıyordu, çünkü peşime düşen troller bayağı baş belası, hatta buradaki birçok moderatör ve admini bile korkutacak cinsten. Çünkü onlar da biliyor bunların asla kimliklerinin, dava dahi açsan da bulunamayacak kadar kendilerini gizleyen tipler olduklarını ve yapışkan olduklarını. Her neyse, bu konu çok uzun ve karmaşık, gerekli tavsiyeleri almak istiyorum.
Ancak eski konularımın aksine bu sefer sadece kişisel ve duygusal ve özel kişisel konulara girmeksizin, daha genel ve tam profesyonel çözüm aramak adına konuyu "konu dışı" bölümü yerine "güvenlik" bölümüne bilerek açtım, çünkü bu bölümde bu alanda çalışan öğrenciler veya profesyoneller olabilir ya da tecrübeli olanlar.
Muhatap olmayabilirsin, öncelikle kafaya takmaman gerekiyor.Siber zorbalık sorunuyla nasıl mücadele edebilirim?
Senin durumunda bu kadara gerek yok, yaptığın gibi yüzünü, adresini ve ismini sosyal medyada paylaşmayı bırak ve hesaplarını değiştir.Mesela internette %100 anonim nasıl olunur?
Üstteki adımı yaparsan ekstra olarakta bilmediğin şeyleri indirmezsen (zaten indirmiyorsun), kimse denizdeki damla olan senin hesaplarınla uğraşmaz, uğraştı diyelim geri alabilirsin veya başka hesap kullanabilirsin bu o kadarda mühim bir şey değil.Hesaplarımın hacklenme riskine karşı %100 nasıl korurum?
Seni zaten herkes tanıyor ve durumunu bilenler normal şekilde yaklaşıyor/görmezden geliyor. Yeni bir imaj oluşturmak istiyorsan üstte yazdıklarıma bakabilirsin.Sanal ortamdaki sosyal itibarımı olabildiğince nasıl korurum veya temiz ve yeni ve pozitif bir imaj oluşturabilirim?
İmkansız değil, basitçe gereksizdir.Son olarak ℅100 anonim olmak imkânsızdır.
İmkansız değil, basitçe gereksizdir.
Bilgi için sağolun ancak bu önerileri tamamen anlattıklarıma göre ve genel olarak mı yoksa beni önceden tanıyor ve tanıdığınız için ona göre mi yazdınız?Muhatap olmayabilirsin, öncelikle kafaya takmaman gerekiyor.
Senin durumunda bu kadara gerek yok, yaptığın gibi yüzünü, adresini ve ismini sosyal medyada paylaşmayı bırak ve hesaplarını değiştir.
Ortadan kaybolursan iki yıla şuan seninle uğraşan kimse seni hatırlamayacaktır.
Üstteki adımı yaparsan ekstra olarakta bilmediğin şeyleri indirmezsen (zaten indirmiyorsun), kimse denizdeki damla olan senin hesaplarınla uğraşmaz, uğraştı diyelim geri alabilirsin veya başka hesap kullanabilirsin bu o kadarda mühim bir şey değil.
Seni zaten herkes tanıyor ve durumunu bilenler normal şekilde yaklaşıyor/görmezden geliyor. Yeni bir imaj oluşturmak istiyorsan üstte yazdıklarıma bakabilirsin.
Kimliğini gizlemeden yeni bir imaj oluşturmak istiyorsan, interneti dertlerinden başkalarına bahsetmek için değil bildiklerini öğretmek için kullanabilirsin.
Hobin olan müziğe sosyal medyada daha fazla yer verebilirsin.
İmkansız değil, basitçe gereksizdir.
Yazıyı ucundan size yönelik yazdım, meseleleri derinlemesine bilmesem de sizi az biraz tanıyorum.Bilgi için sağolun ancak bu önerileri tamamen anlattıklarıma göre ve genel olarak mı yoksa beni önceden tanıyor ve tanıdığınız için ona göre mi yazdınız?
Ancak dediklerim hiçbir şey bahane değil yani. Ancak Norveç kadar sosyal bir ülkede büyümediğiniz sürece anlamayacaksınız gibi görünüyor bence. Birilerinin desteğine muhtacım yine de, ancak gerçek hayatta rehberlik ile o dediğiniz şey tamamen sağlanabilir, şu an yapacağım şeyler olsa da gerçekten sınırlı inanın bana. Bir bildiğim var ki söylüyorum.Yazıyı ucundan size yönelik yazdım, meseleleri derinlemesine bilmesem de sizi az biraz tanıyorum.
Genel problemin sizin olayları ele alışınızda yattığını düşünüyorum.
Başka uğraşlara yönelmelisiniz, insanların sizin hakkınızda dediklerine kafa yormamalısınız.
Zorbalığa dair sürekli paylaşım yaptığınızdan dolayı etrafınızdaki bu tiplerin sayısı azalmıyor, belkide artıyor. Onların yazdıklarını tutup çöpe atarsanız ve sosyal medyada bundan sürekli bahsetmeyi bırakırsanız; bir yere kadar devam edip etkileşimin kesildiğini görünce teker teker yakanızı bırakacaklardır.
Dediğim gibi, hobilerinize dair paylaşım yapmaya başlayın. İnsanların size yazdığı 3-5 önemsiz şey hakkında saatlerce kamera önünde kafa patlatmayın.
Mümkünse dışarıda daha fazla vakit geçirin, sabah saatleri balık tutmak gibi bir hobi edinebilirsiniz, yaşadığınız bölge buna müsait. O saatlerde fazla insan olmadığından sıkıntı çekmezsiniz.
Yavaş yavaş tek başınıza hareket etmeyi öğrenmeniz gerekiyor, siz bir bireysiniz. Bundan çeşitli bahanelerin arkasına saklanarak kaçamazsınız, çok geç olmadan kendi ayaklarınız üzerinde durmayı öğrenmeniz gerek.
Tamam hocam diyelim ki dışarıda bir aktivite yapamıyorsunuz, bunun için başkalarının desteğine ihtiyacınız var.Ancak dediklerim hiçbir şey bahane değil yani. Ancak Norveç kadar sosyal bir ülkede büyümediğiniz sürece anlamayacaksınız gibi görünüyor bence. Birilerinin desteğine muhtacım yine de, ancak gerçek hayatta rehberlik ile o dediğiniz şey tamamen sağlanabilir, şu an yapacağım şeyler olsa da gerçekten sınırlı inanın bana. Bir bildiğim var ki söylüyorum.
Diğer bahsettiklerim hakkında ne düşünüyorsunuz?Dediğim gibi, hobilerinize dair paylaşım yapmaya başlayın. İnsanların size yazdığı 3-5 önemsiz şey hakkında saatlerce kamera önünde kafa patlatmayın.
Evet Norveçte yaşamıyoruz, devletimiz her konuda elimizden sonsuz imkanla tutmuyor olabilir.Ancak Norveç kadar sosyal bir ülkede büyümediğiniz sürece anlamayacaksınız gibi görünüyor bence.