Siber zorbalıkla nasıl mücadele edilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
%100 anonim olmak imkansız ancak çok takıntılı isen Tails kullanabilirsin OPSEC hatası yapmadığım sürece %99 anonim kalabilirsin.

Siber zorbalik nedir yahu?

Engeller gecersin, bitti.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam yaşınız kaç bilmiyorum fakat sataşma olarak algılamayın lütfen ailenizi bu konuda bilgilendirin ve bir psikoloğa görünmeyi deneyebilirsiniz. 7 yıldır siberzorbalığa maruz kalmak ciddi bir süreç ve psikolojik etkileri olması muhtemel.

Zaten travma sonrası stres bozukluğum var. Ailem biliyor olayı ancak elimizden fazla bir şey gelmiyor şimdilik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten travma sonrası stres bozukluğum var. Ailem biliyor olayı ancak elimizden fazla bir şey gelmiyor şimdilik.
Siber zorbalığa uğradığınız sosyal platformlardan/oyunlardan uzaklaşın ve bir daha hiç bakmayın. Sıfırdan yeni bir sayfa açın ve farklı platformlarda bu defa anonim olarak takılın. Bir süre sonra unutulacaksınız. Siz karşılık vermediğiniz sürece kimse sizi yıllarca zorbalamaz, karşılık verdiğinizi düşünüyorum. Örnek veriyorum facebookta siber zorbalığa uğruyorsanız hesabınızı silin ve Twitterda yeni bir anonim hesap ile vakit geçirin. Kolay kolay ağ saldırısı yemezsiniz ancak eski maillerinize adım atmamak şartıyla sıfırdan bir mail oluşturmanız ve bu maili sadece güvendiğiniz yerlerse kullanmanız siber güvenliğiniz açısından daha iyi olur.

Sanal zorbalıktan kurtulmanın en iyi yolu zorbadan uzaklaşmaktır. Eğer bir grupta veya sunucu zorbalanıyorsan orayı terk etmelisin, eğer bir kişi tarafından zorbalanıyorsan engellemelisin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…