Siberia 100 Mikrofonunu Kullanamama

ugurkina

Hectopat
Daha fazla  
Yakın zamanda indirimden Steelseries Siberia 200 model bir kulaklık aldım. Kullandığım laptopta tek jak girişi var ve kulaklığın kutu içeriğinde çift jakı tek jaka çeviren aparatı koymuşlar. Bu aparatla kulaklığı bilgisayara bağladığımda sadece kulaklık çalışıyor mikrofon olarak bilgisayarın mikrofonunu algılıyor. Driverlerı güncelledim, birkaç araştırma yaptım ve yardım videolarındaki teknikleri uyguladım nafile. Yardımcı olursanız sevinirim. Son olarak jaka mic girişini taktığımda sorunsuz mic kullanıyorum kulaklık jakını taktığımda da sorunsuz kulaklık olarak kullanıyorum.

Sistem : Asus X556UF Dizüstü bilgisayar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığım laptopta tek jak girişi var ve kulaklığın kutu içeriğinde çift jakı tek jaka çeviren aparatı koymuşlar. Bu aparatla kulaklığı bilgisayara bağladığımda sadece kulaklık çalışıyor mikrofon olarak bilgisayarın mikrofonunu algılıyor.

Dikkatli okuyunca fark ettim. O aparat, hangi girişe takıyorsan o girişi çoğaltır. Sen tek jak girişine onu takarsan o da tek 1 tanesi için çoğaltır. Yani hoparlör girişini çokladı diyelim, 2 hoparlör girişi olur ama mikrofon için giriş olmaz. Sana USB Ses Kartı gerek. Bir başka yöntem de sadece mikrofonun kablosunu takıp o şekilde dene.

Dikkatli okuyunca fark ettim. O aparat, hangi girişe takıyorsan o girişi çoğaltır. Sen tek jak girişine onu takarsan o da tek 1 tanesi için çoğaltır. Yani hoparlör girişini çokladı diyelim, 2 hoparlör girişi olur ama mikrofon için giriş olmaz. Sana USB Ses Kartı gerek. Bir başka yöntem de sadece mikrofonun kablosunu takıp o şekilde dene.

Teşekkür ederim zaten bir sürü yol denedim olmadı, ses kartı kafama yattı şu an araştırırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı