Sıcağa nasıl dayanıyorsunuz?

Geceleyin Kahramanmaraş'ın coğrafi avantajları ile dayanıyorum. Dağın eteğinde şehir kurulu, püfür püfür esiyor, hele şehrin üst kısımlarında şiddetli rüzgarlar var. Yatmadan önce biraz sıcak oluyor ama atlete geçince çözülüyor. Sabahleyin ise haftada 1 kere falan klima açılıyor.

1 haftadır 40-42 derecelerde gezen sıcağa çok zor dayandım. Bütün gün yüzümü yıkayıp yıkayıp vantilatörün karşısına geçmek, tişörtü çıkarıp çeşmenin altında ıslatarak buzluğa atıp 1-2 dakika sonra çıkarıp giymek, uyurken vantilatörü yakın mesafeden açık bırakmak gibi şeylerle katlanmaya çalıştım.
Yarın en azından 34-35 gösteriyor. Nihayet biraz düştü. Benim için 35 derece serin sayılır 42'leri gördükten sonra...

Klima olmasa halimiz harap, bugün okuldan geldiğimde bayılacağım diye korktum.

Mesela biz harap olduk. Ege Bölgesi'nde evini kiralayan ev sahiplerine evlere mutlaka klima taktırma şartı getirilmeli. Resmen insanlık dışı bir şeye katlanmak zorunda kalıyoruz. Ciddi anlamda nefes almakta zorlandığım zamanlar oldu. Serinlemekten başka hiçbir şey düşünemez oldum. Beyin durma noktasına geliyor artık. Rezalet bir durum.

Kesinlikle, ben de kendimi bildim bileli Muğla'dayım, klimasız eve adım atası gelmiyor insanın. Gerçi en kötü klima da 5.000TL'den başlıyor artık. Çalışmam lazım, çalışamıyorum, uyuyayım diyorum sırılsıklam uyanıyorum, denize giriyorum, güneşte 5 dakika dursam yine denize girmem gerekiyor. Buralarda böyle çöl sıcakları temmuz ortası gibi olurdu normalde, bu kadar erken olması garip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…