Sıcak havalarda ders çalışmak için çözüm önerisi

627879

Decapat
Merhaba, dün bu kadar sıcak değildi ama şu an odada dersimin başında otururken terliyorum ve daha yazın başındayız, ileriyi hiç düşünemiyorum. Önerebileceğiniz bir şey var mı? Sadece kendi odamı nasıl soğutabilirim? Pencereler gram fayda etmiyor ve saat daha 10.15, öğlen bile değil. Yorumlarınızı bekliyorum.
Dışarısı şu an 30 küsur derece ve evde klima veya vantilatör yok. Şarjlı vantilatör falan alacağım ama daha 2 hafta var yaklaşık elime para geçmesine. Kafamı ensemi vs. ıslatıyorum fakat 5 dakika sonra etkisi geçiyor. Oturduğum yerde bile sıcaklıyorum şu an ve yarın daha sıcak gözüküyor hava.

Masa vantilatörü al şarjlı oluyor genelde masaya koyarsın masa lambası gibi. İşe yarar

Ayrıca zaten yapıyorsundur ama evde atletle falan gez veya sıfır kolla. Camları aç

Masa vantilatörü al şarjlı oluyor genelde masaya koyarsın masa lambası gibi. İşe yarar.

Ayrıca zaten yapıyorsundur ama evde atletle falan gez veya sıfır kolla. Camları aç.

Alacağım demiştim fakat 2 hafta var yaklaşık elime para geçmesine. Atlet bile giymedim sadece şortla oturuyorum ona rağmen yanıyorum şu an. Bilgisayarın sıcaklığı + hava bitiriyor beni. Dışarısı daha sıcak olduğundan camları kapattım ne yapacağım bilmiyorum.

Aynı dertten muzdaripim , bahsettiğin şarjlılardan ve usb ile çalışanlardan sakın alma hiç bir işe yaramıyor tecrübeyle sabit. Yakınında bir belediyenin kültür merkezi , kütüphanesi vs. gibi bir yer varsa kullanabilirsin. Ben ev harici ders çalışamadığım için kullanamıyorum. Bu sorunu çözmek için sanayi tipi vantilatör alacağım odaya. Elektrik faturası ne gelirse gelsin umrumda değil biraz birikmişim var onu bile komple gömerim yeter ki şuna bir çözüm bulayım. Vantilatör ses yapar ama yapacak bişey yok onu da kulaklık takarak çözmeyi düşünüyorum. İnşallah düşündüğüm kadar etki eder vantilatör . Benim odaya rüzgar girmiyor ve yoğun güneş alıyor oturduğum an 5-10 dakika içinde koltuk sırılsıklam oluyor, vantilatör bu durumda iş yapar mı bilmiyorum ama mecburen deneyeceğim.

Nerde yaşıyorsun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada kütüphanelerde falan vantilatör veya klima oluyor oralara gitmeni şiddetle öneririm.

Buzlu su al yanına her dakika iç.Camları kapat.Atletle gez.1 saatte bir kafanı ıslat.

Yakınımda öyle bir yer yok maalesef ve benim de odam direk güneş alıyor. Ders işini bir şekilde çözsek bile normal video izlerken bile terliyorum. Ne yapacağım bilmiyorum. Bende eve sanayi tipi vantilatör almak istiyorum fakat bütçem ve elektrik faturasına etkisi yüzünden yapamıyorum maalesef.

Buzlu su al yanına her dakika iç. Camları kapat. Atletle gez. 1 saatte bir kafanı ıslat.

Buzlu suyu deneyeceğim umarım işe yarar. Camlar kapalı zaten dışarısı daha sıcak çünkü. Kafamı ıslatıyorum fakat 5-10 dakika anca sürüyor etkisi. Ayrıca atlet bile yok üstümde sadece şort var ona rağmen böyleyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yurtta kalırken yurt odam da aynı şekilde saat 13.00den sonra akşama kadar güneşin alnında kalıyordu. Çözüm olarak bir nebze işe yarayan iki yol bulmuştum belki deneyebilirsin. 1.si şu : İçi su dolduran buz aküleri var onlardan 2 tane almıştım birini alıp göbeğime koyuyodum o bi yarım saat falan rahatlatıyodu o bitince onu dondurucuya koyup diğerine geçiyodum o şekilde
2. si de buz kalıplarına su doldurup onları ağzıma atmak ama bu yöntem de bildiğin üzere geçici , 1-2 dakika rahatlama sağlıyor. Video izlerken terleme işini de kulakiçi kulaklık tercih ederek bi tık önleyebilirsin.
Ayrıca her ne kadar sıcak olsa da bence camı açıp kalın perdeyi çekmek daha faydalı hiç olmazsa hava girer diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…