SadeceBirİnsanAHuman Gigapat Forumun Hafızası Zamanın Tanığı Katılım 5 Mart 2014 Mesajlar 5.701 Makaleler 12 Çözümler 44 13 Ocak 2023 #1 Mutlu insanlar daha sıcakkanlı olur. Bu grafiği incelediğimizde mutlu bir insanın vücudunun tamamı sıcak. Bu deyim buradan mı geliyor? "Kan beynime sıçradı." deyimi de doğru gibi. Öfkelenen bir insanın kanı yukarıya doğru çıkmış.
Mutlu insanlar daha sıcakkanlı olur. Bu grafiği incelediğimizde mutlu bir insanın vücudunun tamamı sıcak. Bu deyim buradan mı geliyor? "Kan beynime sıçradı." deyimi de doğru gibi. Öfkelenen bir insanın kanı yukarıya doğru çıkmış.
Critical mass Hectopat Katılım 19 Ocak 2022 Mesajlar 1.707 Makaleler 1 Çözümler 4 13 Ocak 2023 #2 Bunların çoğu direkt fiziksel durumla ilgisi olmayan deyimler. Öte yandan "kan beynime sıçradı" gibi fiziksel karşılığı olanlarda var tabi. Sinirlendiğinde insanın tansiyonu çıktığı için bu deyim bir gerçeğe bir miktar uymakta.
Bunların çoğu direkt fiziksel durumla ilgisi olmayan deyimler. Öte yandan "kan beynime sıçradı" gibi fiziksel karşılığı olanlarda var tabi. Sinirlendiğinde insanın tansiyonu çıktığı için bu deyim bir gerçeğe bir miktar uymakta.