Sıcaklığı nasıl düşürebilirim?

QepXaTOm

Hectopat
Daha önce donanımdan anlamadığım için hiç ilgilenmedim. Yalnız son günlerde PC'de kasmalar, oyunlarda hata vermeden kapanmalar oldu. Araştırdım ve CPU sıcaklığının çok olduğunu gördüm. Koyduğum fotoğrafta sıcaklık 70 dereceye geldi. Yalnız oyunu kapattım ben de. Görülen 57 derece. Siz bu konuyu benden daha iyi anladığınız için soruyorum. Sizce hem işlemci fanı hem de fanı mı değiştireyim, yoksa sadece fanı mı değiştireyim? Benim işimi görür mü?

CS:GO ve Dota 2'de sorunlar yaşıyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
70 derece çok değilki. Termal macun değiştirebilir veya yeni cpu soğutucusu alabilirsin.

Speedfan yanlış ölçüyor. Birde core temp ile deneyin.

Arkadaşımızın dediği gibi speedfan eskiden çok kullandığım bir programdı fakat yanlış ölçüyor artık nedenini bende bilmiyorum

HD 6670 ekran kartına sahipsiniz. CS:GO gibi oyunları yüksek çözünürlükte oynayamayacağınızın farkında olmanız gerekir.
Arkadaşın önerdiği program ile oyun sırasında kaç dereceye çıktığına bak. 70 derece ise zaten normaldir. Stok fan ile daha iyi bir sonuç bekleyemezsin.
Yok, 80'leri aşıyor ise evet, kasmalara neden olmaya başlayabilir. Öncelikle yük atlındaki sıcaklıklardan emin olmalısın.

Ve sonra olarak elindeki sistemden ne kadar performans beklemen gerektiğini bilmelisin. HD 6670 ile güncel oyunları 1080P çözünürlükte oynamaya kalkarsan diğer tüm ayarları oldukça aşağı çekmen gerekir. Gölgeler, anistopik, anti, MSAA falan uzak duracaksın, hiç bulaşmayacaksın. Low veya medium ayarlarda takılacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…