Sıcaklık takibi için MSI Afterburner alternatifi program önerisi

terileptil

Megapat
Yer
Ankara
Merhaba. Yeni laptop aldım ve oyun oynarken sıcaklık değerlerini takip etmek için şu ana kadar masaüstünde hep yaptığım gibi MSI Afterburner indirdim fakat program bazı değerleri eksik gösteriyor. CPU kullanımını göstermesine rağmen sıcaklığını ve hızını göstermiyor mesela. Ben özellikle CPU sıcaklığını ve fan hızlarını görmek istiyorum bu yüzden Afterburner'a alternatif başka program var mıdır önerebileceğiniz? Veya sorunuma dair bir çözüm öneriniz varsa onu da deneyebilirim.

GeForce Experience'ın performans ekranını açmayı denedim ama o da CPU sıcaklığını göstermiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ayarlardan bunları açabiliyorsun. Afterburner bu konuda gayet başarılı.

Ayarlardan izleme deyip istediğini tıkla. OSD'de göster'e bas.

Bazı değerleri göstermesi için ayarlardan o değerlerin gösterimini açmanız gerekiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer Afterburner listesinde olmayan diğer değerleri görmek istiyorsanız HWiNFO gibi programlardan Afterburner'a veri çekebilirsiniz.

Bunların sorunu çözeceğini düşünüyorum, ek olarak konu başlığında istenen alternatif program sorusuna da cevap vereyim. CapFrameX öneririm. Açık kaynak ve oldukça şık bir değer takip/benchmark programı. Oyun içi arayüz için RTSS kullanıyor, Afterburner gibi.

Ayarlardan bunları açabiliyorsun. Afterburner bu konuda gayet başarılı.

Eki Görüntüle 1930786

Ayarlardan izleme deyip istediğini tıkla. OSD'de göster'e bas.

Denedim ama maalesef ikisini de işaretlememe rağmen göstermiyor sadece CPU kullanımı gözüküyor. GPU sıcaklığını gösteriyor ama CPU sıcaklığı görünmüyor.

Videoda bir detay fark ettim "Grup adını üstüne yaz" seçeneği bende işaretli değildi. Tekrar yükleyip onu deneyeceğim.

HWiNFO'dan veri çekmeyi denedim. Veri çekmeden önce listede CPU Temp gözükmüyordu bile ama HW'den çektiğim zaman CPU Temp seçeneği geldi. Tik işaretine basıp OSD'de göster dememe rağmen sıcaklığı göstermiyor ama. HW uygulamasını indirip açtım yine göstermedi.

Önerdiğiniz diğer programı deneyeceğim birazdan bilgi veririm. Teşekkürler

-

Ekleme: MSI Afterburner'da grup isimlerini de yazarak tekrar denedim ama sonuç yine aynı. Ayarlar aşağıda gördüğünüz gibi:

Ama oyun içinde şu şekilde CPU sıcaklığını da fan hızını da göstermiyor sadece CPU kullanımı var :

-
-
-

Ekleme 2: @Plyra CapFrameX programı sorunumu çözdü tavsiye için çok teşekkürler. CPU sıcaklığını gösteriyor sorunsuz şekilde.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…