Age of Empires 1, 2 ve Red Alert 2 ilk çıktığı zamanlarda alarak zevkle oynamış birisiyim. Yani strateji oyunu severim. Civ 5'i de tüm DLC'leri ile aldım, birkaç oynanış videosuna da baktım ama halen nasıl oynandığını anlayamadım. Ya yaşlandığım için eskisi kadar kolay kavrayamıyorum ya da karşılaştığım anlatanlar, kolayca anlaşılabilecek şekilde anlatamıyorlar. Şimdi video yapıp anlatanlarda şöyle bir sorun oluyor genelde. Karşısındakilerin hiçbir şey bilmeyebileceğini düşünemiyorlar. Kendi anlayışlarına göre nasıl iyi oynanacağını anlatmaya çalışıyorlar, genelde onu da pek beceremiyorlar. Şunu da basitçe söyleyeyim ki derdimi daha iyi anlatayım: Stardew Walley'i hiç bilmiyordum, bir çocuğun videosuna bakarak bazı şeyleri nasıl yapmam gerektiğini öğrendim. AMA, oynadıkça anladım ki çocuk aslında oyunu pek iyi oynayacak durumda değilmiş, pek iyi bilmiyormuş ve birçok şeyi yanlış yapıyormuş. Ama oyunu ilk olarak nasıl oynayacağımı ondan öğrendim, inkâr etmeyeyim. Ama Civilization biraz karmaşık bir oyun ve hiç bilmeyen birinin nasıl başlayabileceğini doğru dürüst anlatabilene daha rastlamadım. Şimdi bende Civ 5 var ve oyunu öğrenirsem ve oynarsam Civ 6'yı da oynamak ister miyim? Çok daha iyi bir oyun mudur? Yoksa Civ 5 yeterli olur mu? Civ 6 Anthologhy paketini ucuzken almalı mıyım acaba? Teşekkür ederim.

Hiç kimsenin bir fikri yok mu yahu?Age of Empires 1, 2 ve Red Alert 2 ilk çıktığı zamanlarda alarak zevkle oynamış birisiyim. Yani strateji oyunu severim. Civ 5'i de tüm DLC'leri ile aldım, birkaç oynanış videosuna da baktım ama halen nasıl oynandığını anlayamadım. Ya yaşlandığım için eskisi kadar kolay kavrayamıyorum ya da karşılaştığım anlatanlar, kolayca anlaşılabilecek şekilde anlatamıyorlar. Şimdi video yapıp anlatanlarda şöyle bir sorun oluyor genelde. Karşısındakilerin hiçbir şey bilmeyebileceğini düşünemiyorlar. Kendi anlayışlarına göre nasıl iyi oynanacağını anlatmaya çalışıyorlar, genelde onu da pek beceremiyorlar. Şunu da basitçe söyleyeyim ki derdimi daha iyi anlatayım: Stardew Walley'i hiç bilmiyordum, bir çocuğun videosuna bakarak bazı şeyleri nasıl yapmam gerektiğini öğrendim. AMA, oynadıkça anladım ki çocuk aslında oyunu pek iyi oynayacak durumda değilmiş, pek iyi bilmiyormuş ve birçok şeyi yanlış yapıyormuş. Ama oyunu ilk olarak nasıl oynayacağımı ondan öğrendim, inkâr etmeyeyim. Ama Civilization biraz karmaşık bir oyun ve hiç bilmeyen birinin nasıl başlayabileceğini doğru dürüst anlatabilene daha rastlamadım. Şimdi bende Civ 5 var ve oyunu öğrenirsem ve oynarsam Civ 6'yı da oynamak ister miyim? Çok daha iyi bir oyun mudur? Yoksa Civ 5 yeterli olur mu? Civ 6 Anthologhy paketini ucuzken almalı mıyım acaba? Teşekkür ederim.

Son düzenleme: