Çözüldü Sid Meier's Civilization V'ı DirectX 12 sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yalçın Kesgin

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Sid meier's Civilization VI DirectX 12 modunda sorun çıkarıyor(Başlık yanlış olmuş, 6. oyun söz konusu). Oyunun ana menüsüne giriyorum, ama oyuna başlamak istediğimde ekran kart sürücüsü güncel değil gibi bir hata veriyor ve girmiyor. Ekran kartım Vega 56, sürücüler falan güncel. İşletim sistemi ve güncellemeleri de tam. Epic'in ücretsiz oyununu almıştım. Bu tip sorun yaşayıp çözen ya da çözümünü bilen var mı? DirectX 11'de sorun olmuyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Arkadaşlar, sorun çözüldü. AMD'nin yeni ekran kartı güncellemesi gelmiş, bir de yeni Windows 10 güncellemesini hallettikten sonra sorunsuz DX12'de çalıştı. Belki de sadece ekran kartı güncellemesi ile çözülebilir sorun tam bilmiyorum. Her ihtimale karşı yukarıdaki arkadaşın tavsiye programını kurmanızı öneririm ayrıca. Çok kalite farkı olduğu söylenemez gördüğüm kadarı ile, ama detaylı incelemeye bakmadım.
AiO runtimes programını yükleyip çalıştır. Eksik bileşinin varsa ya da güncel olmayan sorununu çözebilir belki.

Aynı sorunu bende yaşıyorum internette bayağı bir araştırma yaptım ama işime yarayan bir çözüm olmadı. Başka oyunları DX12 ile rahatça oynayabiliyorum. Sorun oyun kaynaklı diye tahmin ediyorum.

DX11 dene kalite farkı yok neredeyse pastel grafiklerle yapılmış bir oyun.
Bir last of us 2 değil. Fark etmezsin bile.

Arkadaşlar, sorun çözüldü. AMD'nin yeni ekran kartı güncellemesi gelmiş, bir de yeni Windows 10 güncellemesini hallettikten sonra sorunsuz DX12'de çalıştı. Belki de sadece ekran kartı güncellemesi ile çözülebilir sorun tam bilmiyorum. Her ihtimale karşı yukarıdaki arkadaşın tavsiye programını kurmanızı öneririm ayrıca. Çok kalite farkı olduğu söylenemez gördüğüm kadarı ile, ama detaylı incelemeye bakmadım.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…