Şiddetli anksiyete yaşıyorum

Makaleler
3
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Mayıs 2023'te ciddi bir travma atlattım. Kendime göre o günden bu güne davranışlarım değişti. Bir şeyi neredeyse 20 defa kontrol ediyorum aslında mantıken biliyorum ama bunları 10 defa 20 defa kontrol etmeden duramıyorum nasıl geçecek bu durum yardımcı olun anskyete durumları da yaşıyorum sanırım.

Psikolojik destek aldın mı? Psikoloğa başvurdun mu?

Hocam bir psikolog yada psikiyatr ile görüşmeniz en doğrusu olacaktır. Ancak kısa vadeli bir çözüm istiyorsanız, evden çıkmadan önce kontrol edebileceğiniz şeylerin videosunu çekin. Mesela "kapıyı kilitledim mi?" diye panik yapıyorsanız eğer, kapıyı kilitlerken video çekin, panik anı gelince de videoyu açarak kapıyı kilitlediğinizi görün.
Bu sadece bir örnek bu arada, bunu kontrol etmeniz muhtemel her şey için yapabilirsiniz.
Ancak dediğim gibi bir doktorla görüşmek sizin için en iyisi.

Anksiyeteden çok OKB gibi.
Temmuz'da gittim bir ilaç verdi 3-5 gün kullandım bıraktım hocam.
Kafana göre antipsikotik veya antidepresan içemezsin. "Ben bırakacağım" diyip bırakabileceğin bir şey değil bu. Doktora veya psikoloğa git ama doktora gidersen tavsiyelerine eksiksiz uy. Ayrıca 3-5 günde etki etmiyor bunlar zaten genelde. Hatta ilk birkaç hafta ters etki bile yapabiliyor.

Bende de bu sorun var ama o kadar ciddi değil bir ara okula giderken anahtarı kapının üstüne bırakmışım evde de kimse yok. Sonra babam bunu görmüş ve hırsız girdi şakası yapmıştı çok korkmuştum o günden bugüne okula giderken yarıyolda eve dönüp kapıyı açık bıraktımmı, kilitledimmi diye kontrol ediyorum. Bazen eve girdiğimde de anahtarı kapıda bırakıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…