Çözüldü Sierra Kurulumda Disk Bölümleme Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

canticu

Hectopat
Daha fazla  
ASUS X550JX XX171D üzerinde sierra kurmaya çalışıyorum, Sosyal'de aynı bilgisayara El Capitan ve sierra kurmuş arkadaşlara rastladım. Sıkıntım ise şu;

Raw Dosyasını yazıp son paylaşılan rehberdeki adımları yapıyordum. Dualboot olarak kuracağım macOS için HDD'mde ayırdığım 250 GB NTFS formatlı bölümü, disk izlenicilerinden biçimlendiremiyor veya bölümleyemiyorum "bu diskte yeterli alan yok" uyarısı alıyorum ki disk bomboş olmasına rağmen. Ne yapmalıyım? Rehberi takip ederken bir hata da yapmadığımı düşünüyorum. Sebebi ne olabilir?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS X550JX XX171D üzerinde sierra kurmaya çalışıyorum, Sosyal'de aynı bilgisayara El Capitan ve sierra kurmuş arkadaşlara rastladım. Sıkıntım ise şu;

Raw Dosyasını yazıp son paylaşılan rehberdeki adımları yapıyordum. Dualboot olarak kuracağım macOS için HDD'mde ayırdığım 250 GB NTFS formatlı bölümü, disk izlenicilerinden biçimlendiremiyor veya bölümleyemiyorum "bu diskte yeterli alan yok" uyarısı alıyorum ki disk bomboş olmasına rağmen. Ne yapmalıyım? Rehberi takip ederken bir hata da yapmadığımı düşünüyorum. Sebebi ne olabilir?

Teşekkürler.
Merhabalar windows yanına kurulum yapacaksanız windows üzerinde paragon partition manager programını indirin. Google dan linkini edinin. Sonrasında partition manager free üzerinden ntfs olarak görünen bölümünüzü sağ ile tıklayarak format partition yapın. Dosya sistemini apple hfs+ olarak seçin ve ardından onayladıktan sonra apply seçeneğine tıklayıp formatlayabilirsiniz ardından direkt kuruluma geçin. Apple kurulum ekranında hdd biçimlendirmiyor ne yazıkki windows yanına yapılan kurulumlarda.

Çok teşekkür ederim. Sorunu çözdüm dediklerinizi siz demeden fark ederek. Forumda başlangıç açısından bu sorunu bulamadığım için, cevaplarınız yeni başlayanlar için altın değerinde. Umarım bu post başkaların da işine yarar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı