Sierra'da USB'den boot nasıl kaldırılır?

Retropatt

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
YouTube'daki anlatımlara bakarak EFI klasörünü USB'den sisteme koydum ancak, BIOS da Dual boot yaptığımda hard disk görünmüyor ve direkt Windows açılıyor. Ek bir ayar mı yapmalıyım yoksa BIOS da bir ayar mı değiştirmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
USB'den sisteme derken sistemin neresine koydunuz tam olarak?

EFI'yı açtım. Belirtilen program ile USB'de bulunan EFI'yi alıp attım.
Windows EFI bölümüne direkt öyle atınca olmaması normaldir, ya 2. bir EFI bölümü oluşturup ona atacaksınız ya da şu rehberdeki 2. yolu takip edeceksiniz.

Windowsun olduğu diskin EFI'sini açtıktan sonra EFI/EFI/Boot ve Microsoft klasörleri olmalı. İki seçeceğin var.
  • Buraya sadece OC klasörünü atarak. Windows üzerinden EasyUEFI ile boot girdisi oluşturmak.
  • Buradaki Boot klasörünün adını Boot-Win yapıp BOOT ve OC klasörlerini attıktan sonra USB üzerinden bir kere başlatıp Reset NVRAM yapmak ardından USB belleği çıkarmak. Bu şekilde boot etmesi gerek.

Peki her seferinde Mac sistemini seçtiğimde ekranda siyah boot animasyonu gelip bir süre bekletecek mi beni?
Bu olay hem açılırken hem kapanırken oluyor biraz da zaman alıyor maalesef.

Peki her seferinde Mac sistemini seçtiğimde ekranda siyah boot animasyonu gelip bir süre bekletecek mi beni?
Bu olay hem açılırken hem kapanırken oluyor biraz da zaman alıyor maalesef.
Apple logosunun veya yazıların aktığı yerden bahsediyorsanız elbette o kısmı atlayamazsınız. Windows'ta olan yüklenme ekranı gibi düşünebilirsiniz bunu. Windows'ta atlanmayan şey ne yazık ki yine macOS'de de atlanmıyor. Ayrıca sorununuzun bu mesajlardan biri ile çözüldü mü?

Maalesef olmadı. Tekrardan kurulum deneyeceğim

Hangi yöntemle nasıl olmadı? Ya da nerede sorun yaşadınız? Hem tekrar kurulum yapmanıza gerek yok.
Usb den hdd ye aktarırken dosyalar bozuldu sanırım çünkü o ara ekran kartını da tanıtmaya çalışıyordum.OC ekranında siyah ekran kaldı maalesef ben de öylece bıraktım tekrar kurulum yapmam gerekiyor.
Forum güzel yardım sever ancak her problem için beklemem gerekiyor.En azından özelden yardımcı olacak birisi olsa belli sorunları aşar bir de rehber açarım herkes için faydalı olur.Dün kurulum esnasında aceleden soru işaretini yanlış kullandığım için 1 saat uzaklaştırma almışım.Bu şekilde bir de uzaklaştırma alarak bir kurulumu nasıl yapabilirim ki ?
Elbette rehberler var ancak bu telefon modeli gibi değil, ya da birebir aynı bilgisayar değil,tüm donanımlar farklı o yüzden mecburen direkt desteksiz bazı şeyleri aşmak zor.
Bunu bilerek önce eski sistemimde denemeye başladım ancak olmadı.
Çok istediğim için ana sistemime denedim ama her sorun için ayrı konu destek beklerken vs saatlerim gitmiş.Saatlerimin gitmesini de göze aldım ama santimler ile ilerlediğimi görünce pes etme yoluna başladım maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…