Sıfır 6600 vs ikinci el 6600 XT

Aman aman fark yok mu ortalama 25-35FPS fark gösteriyor oyunlarda sırf sana beğenmedim attın diye mesajıma bunu attın 6600XT büyük fark yaşatır her zaman mantıklıdır.
Gözün sadece Resident Evil ı görüyor sanırım, video sahibi ortalama FPS değerlerini sunduğu için bu fark oluşuyor.
Mekandan mekana FPS farkı oluyor bu da ortalamaya yansıyor.
Diğer oyunlarda genel olarak 8-10 FPS fark mevcut.

Beğenmediğim mesaja beğenmedim atmakta özgürüm zaten, sende atabilirsin.
Ben sana karşı argüman sundum, sen kafanda kendince birşeyler kuruyorsun.
Amacın troll ise boşuna kale almışımdır, daha fazla mesaj atıp konuyu kirletmeyelim, iyi forumlar.

Konu sahibinin tercih edeceği iki kart da ikinci el gibi duruyor. Tamamen sıfır çok göreceli bir olay 1 sene rigde yatırıp tozunu aldıktan sonra "sıfır" diyenler de var malum bu yüzden hepsine eşit davranılmalı.

6600 vs. 6600 XT konusunda gelirsek 1600 AF gibi bir işlemci ve agresif kullanmayanlar için 6600 en uygunu. Daha güçlü bir işlemci ile kombine edip biraz da benim gibi overclock, M.P.T girişmeyi seviyorsan 6600 XT çok esnek ve RX 6700'ü bile rahat geçtirebiliyorsun. AMD'nin XT olmayan modelleri güç tüketiminde en iyi olsa da performans kazanımları çok kısıtlı kalıyor.

1 sene önce alınmış kart nasıl sıfır oluyor onu anlamadım. İki kart da ikinci el bu durumda?
Mining için almış. Fakat anakarta bile takmadan kutusunda kalmış kartlar. Gidip kendi gözümle göreceğim. Dediği gibi hiç takılmadıysa plastik kısımları hala simsiyah olmalı ve alüminyum blokta hiç toz olmamalı. Az kullanılmış ile çok kullanılmışı ayırt edemem ama sıfır fabrika çıkışı kartı dış görünüşünden ayırt edebilirim diye düşünüyorum. Daha önce bu tarz parçalar almıştım.

Açıkcası benim için 6600 ve 6600XT arasındaki performans farkı çok da önemli değil. Çok az oyun oynayacağım. Genellikle ders, film için kullanacağım. Monitör de 1080P 75HZ. Ancak her zaman daha fazla performans daha iyi tabii ki.
Ama benim için asıl önemli olan seneye sattığımda verdiğim parayı çıkarabilmem. RX 580'imi 1800'e sattım. Üstüne 2400 ekleyeceğim. PC şu an örneğin 7000 ediyorsa seneye 9400 edebilmeli (şu anın parasıyla farazi örnek veriyorum).

Diğer kart XFX. 308 ve 208 mi ne iki modelden de buldum. Fiyat olarak da 3900 ile 4200 arası. Yalnız XT olanlar il dışında. Gidiş geliş 300-350TL falan tutuyor. Yani 4200-4500 arasına geliyor.

Düşüncelerini belirten herkese teşekkürler.

Daha güçlü bir işlemci ile kombine edip biraz da benim gibi overclock, M.P.T girişmeyi seviyorsan 6600 XT çok esnek ve RX 6700'ü bile rahat geçtirebiliyorsun.
Yok O.C ile uğraşmam. İşlemci değişimi de yapamam bütçem yetmez.

Son düzenleme:
@FantastikTürk o zaman düz 6600 al geç. Yalnız dediğin gibi kartı iyi incele, kim neden miningde popüler bile olmayan kartı 1 sene boyunca kutusunda yatırsın muamma.
4200 TL sıfır 6600 için iyi fiyat diye düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz?

Yalnız dediğin gibi kartı iyi incele, kim neden miningde popüler bile olmayan kartı 1 sene boyunca kutusunda yatırsın muamma.
Hocam daha önce PSU ve birkaç parça almıştım. Sıfır ise kendini belli ediyor. Hiç toz olmamasından, plastik kısımlardan falan. Adam ayırıp özenle fabrika ayarına gelecek kadar silmiş olamaz diye düşünüyorum. Öyle yapsa bile alüminyum bloğu belli bir raddeye kadar trmizleyebilir. Tozlar yapışıyor malum. Sizin düşünceniz nedir?

Zaten bende 1600 AF baz alarak öneride bulundum.

4200 TL güzel fiyat fakat hocamın dediği gibi miningde yaygın olmayan bir kartın 1 sene kullanılmaması şüphe uyandırıcı.

Kullanılan kartlar bile sıfır gibi gözükebiliyor, bunu %100 anlamak zor.
İzleri tamamen geçirenler var, etil alkolle izleri çıkaranlar bile var fakat dediğiniz gibi adam böyle bir uğrasa girmemiştir diye düşünüyorum.
Eline geçecek para belli zaten, bu ekonomide büyük para sayılmaz.
Param güvende ile mi alıyordunuz?

Sistemi kâr ile satmak istediğinizden bahsettiniz, liranın her geçen gün değer kaybetmesini ve alım gücünün düşmesini hesaba kattınız mı?
Ben gidişata baktığım zaman elimizdeki kartları değmeyecek paralara satacağımızı düşünüyorum, tabi alıcı bulabilirsek.
Ekran kartı tarafındaki yeni teknolojiler 2.el piyasasını da etkileyecektir. Eski kartlar ve bunun yanında 6000 ve 3000 serisinin giriş-orta/orta-üst segment kartları ederinin altında satılacak diye düşünüyorum.
İnsanlar artık saf gücün yanında teknolojiye ve güncelliğe de yatırım yapıyor.

Son düzenleme:
Param güvende ile mi alıyordunuz?
Elden alacağım.
Sistemi kâr ile satmak istediğinizden bahsettiniz
Kâr ile satmak değil derdim. Zararla satmak istemiyorum. Benim işlemci ile ekran kartı diğer parçalara göre düşük kalıyordu. Anakart B450 Aorus Pro. RAM'ler GSKILL Trident Z 16GB. PSU High Power Performance GD. Kasa Deepcool Matrexx 70 ADD-RGB. Ama işlemci 1600AF, ekran kartı 580. Dolayısıyla sistemi satmakta zorluk çekiyorum. Hazır sistemlerle aynı parayı teklif ediyorlar. En azından 6600 taksam satışı kolaylaşır yan parçalar yok pahasına gitmez diye düşündüm.

@kino

Ayrıca garantisiz RX 580 4GB Nitro+ 1800 TL çok mu düşük?

4 GB versiyonu için çok da düşük denemez.

4 GB versiyonu için çok da düşük denemez.
Hocam yanlış mı düşündüm bilmiyorum ama şöyle düşündüm: 2200-2500 arası bir şey yazsam satmam uzun sürecekti (küçük bir ildeyim + bayram geliyor). Dolar her geçen gün artıyor. Bekledikçe alacağım ürünün fiyatı da artar çekincesine girdim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…