İşin özü: Yeni çıkacak AMD kartların fiyatlarını gör, FSR 4 7800XT'ye gelecek mi onu gör, FSR4 yeni kartlardaki performansı 7800XT ile sunarsa 7800XT al, ama yeni kartların fiyatları çok yüksek olursa ve 7800XT'nin daha yeni nesil olmasının bir avantajı olmayacaksa ben olsam temiz 6800XT bulup alırım. Aradaki fiyat farkı çok fazla olmasına rağmen performans farkı ise yok denecek kadar az.
2.el 6800XT 11 bin, sıfır 7800XT 19500tl neredeyse %45'lik fiyat farkı var. Performans olarak da %5-10 arası fark var o da en fazla. 7800XT'nin asıl farkı ise güç tüketimi ve sıcaklık değerleri. Yani imkanın varsa, bütçe olarak da seni sıkıntıya sokmayacaksa 7800XT mantıklı bir seçim olabilir. Tabii şimdi FSR 4'ü de görmek lazım 28'inde AMD kartları çıkıyor fiyatları, performansı belli olur FSR 4 çünkü DLSS kalitesine ulaşacak gibi duruyor yeni kart alınabilir mi vs. yavaş yavaş belli olur fiyatlar. Ama gel gelelim bütçe sıkıntılı diyorsan mağazadan vs. değil de direkt kendi sisteminde oyun için kullanmış, içi açılmamış bir 6800XT bulabilirsen (ben buldum paramgüvende bile yapmadan kişiye güvenip kargolatıp aldım.) 11 bin'e, 20 bin liraya alacağın kart ile aynı performansı alabileceksin. Eğer FSR 4 7800XT'lere de verilmeyecekse zaten dişe değer hiç bir farkı yok güç ve sıcaklık değerleri dışında. 6800XT değerleri de 3080'ler gibi uçuk değerler değil gayet normal değerler. Sadece 7800XT'lerin değerleri 6800XT'ye kıyasla daha iyi ama bunun günlük hayatında %45 fiyat farkı vermene değecek bir önemi yok.