Sıfır Alınan iPhone 6'nın Kullanılmış Olma İhtimali

birisiste

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

1 hafta önce media markt'tan iphone 6 aldım. space gray 16 gb modeli. eve geldim kurulumu yaptım. telefonu açtım. pil kullanımı bölümünde, son tam şarjdan sonra geçen süre var ya, orda beklemede 6 saat yazıyordu, yani telefon 6 saat önce tam şarj olmuş. şok oldum. çünkü telefon sıfır. ilk ben açtım. biraz sordum soruşturdum, müşteri hizmetlerine mail falan attım, mağazaki görevlilerin kontrol amaçlı açmış olabileceklerini söylediler ama kesin bilgi için mağazaya gitmem lazımmış fakat şu sıralar gitmem mümkün değil üşeniyorum da doğrusu. telefonun mağazaya gelince türkiye eklentisi, sim kilidi vs. işlemlerinin tamamlanması için de açılıp tekrar ambalajlandığını söyleyenler de oldu. ama benim içime kurt düştü bir kere. var mıdır böyle bir şey gerçekten, tecrübesi olan arkadaşlar lütfen bilgilendirir mi, bu aldığım ilk akıllı telefon ve insan ilk defa böyle bir şeye o kadar para verince cihazın her şeyinin kusursuz olmasından emin olmak istiyor.. eğer sıfırıyla değiştirmek istesem bi sıkıntı olur mu?
bunun dışında ekranı kilitleyince ekran tamamen kararmadan hemen önce, aydınlık ortamda farkedilmesi çok zor ama karanlıkta çok kolay farkedilecek bir gri ekran oluşuyor. bunun sebebini de merak ediyorum..
yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..

Bir kullanıcının da böyle bir sorunu olmuştu pcdepodan sipariş ettiği iphone 6 nın içinden not çıkmış arızalı olduğuna dair yani başka birisi sipariş etmiş arızalı olarak göndermiş arızasını gidermeden başka birine satmışlar bunun gibi bir durum olabilir iyice kontrol et telefonda bir sıkıntı varmı diye.Ivır zıvır herşeyini topla götür ver yenisini istiyorum de değiştirmek zorundalar diye biliyorum.

Valla bende hiçbir arıza notu falan çıkmadı. Telefonda zerre kadar çizik falan da yok. Yazılımsal olarak da buraya yazmaya gerek bile olmayan çok küçük detay sorunlar var. Mesela kamerada ilk fotoyu çekince deklanşör sesi gelmiyor. Sonraki fotolarda geliyor.

Peki 1 hafta kullandıktan sonra yenisiyle değiştirirler mi hocam?

Faturanla beraber Apple Store'ye git oradan telefonun seri numarasını girdiklerinde ilk aktivasyon görünür ve kesin bilgi alırsınız.
ya ben ankarada'yım. apple store'a gidemem ki. internetten seri numarasını sorgulamıştım ama ilk aktivasyonla ilgili bir şey gözükmedi. telefonla olur mu?

ya ben ankarada'yım. apple store'a gidemem ki. internetten seri numarasını sorgulamıştım ama ilk aktivasyonla ilgili bir şey gözükmedi. telefonla olur mu?

Ayarlar > Genel > Hakkındada yer alan Model NO'yu paylaşırsanız değişim cihazı mı yoksa sıfır cihaz mı söyleyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…