Çözüldü Sıfır alınan laptopta SSD yazım oranı fazla görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaan Atbaş

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, 40 gün önce yeni bir laptop aldım. CrystalDiskInfo uygulamasından SSD'nin üzerine kaç GB veri yazıldığını kontrol ettim. Bunu kontrol etmek cihazı alır almaz aklıma gelmediği için bir yandan kızıyorum kendime. Her neyse, 40 günlük bu süreçte 200GB civarı oyun indirirken veri yazıldı desek, 100GB de Windows kurulumu ve ufak programlar için yazıldı desek ki oldukça bol tutuyorum elimi, yoksa aslında sisteme kurulu olan C diskinde sadece 50GB kullanılıyor şu anda. Toplasan 300GB'lık bir veri yazılmış olması lazım yani. Ancak şu anda toplam 1032 GB yazım işlemi gözüküyor. Çalıştırılma sayısı 153, çalışma saati ise 75 saat. SSD'ye yazılan veri değeri ne kadar uçuk olsa da çalışma saati bakımından bir problem yokmuş gibi gözüküyor. 40 günlük süreçte 75 saat kullanılmış ki bu benim için normal bir değer aslında. Ama SSD yazım oranı çok uçuk geldi. Normal mi bu değer?

Çözüm
Video izlerken film izlerken videoları anlık olarak RAM 'a mi aldığını sanıyorsun?
Diske kaydeder, baktığın bütün site vs.yi, işin bitince siler.
Ve bendeki 1.5 yıllık diskte 33 TBw var.
Video izlerken film izlerken videoları anlık olarak RAM 'a mi aldığını sanıyorsun?
Diske kaydeder, baktığın bütün site vs.yi, işin bitince siler.
Ve bendeki 1.5 yıllık diskte 33 TBw var.

Çözüm
Veri yazma dediğimiz olay aslında sadece indirme değil. Örneğin Word'de her yeni vuruşta kelimede veya paragrafta bir veri yazarsın. Veya müzik dinlediğinde. Bunun gibi pek çok olay diske yazma işlemi gönderir. Bu sebeple 1TB aslında yeni alınan bir alet için iyi dert etme. Benim 9 aylık masaüstü PC'de 50TB yazma var öyle hesap et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı