Sıfır alınan RAM'lerin bozuk olma olasılığı nedir?

Çok haklısın hocam çok uzun bir zaman dilimi ama inanki 11-12k parayı bir defada verebilecek bir imkanım yok. Şuan onun araştırmasını yapmaya başladım.
Bu konulardaki bilginiz yeteri düzeyde var mı şundan dolayı soruyorum bazı insanlar 10 12 bin harcıyor ama 4 bin liralık sistem de işlerini görecek seviyede oluyor. Kullanım amacınız ne olacak, oyun ise hangi çözünürlükte oynamayı düşünüyorsunuz ?
Yani duruma göre tercihen bir kaç aya bir sistem alınıp üzerinde değişiklik de yapılabilir, elinde artan malzemeleri satıp asıl hedeflediklerini alabilirsin uğraşırım diyorsan. Aldığın ürünler sıfır ayarında olacağı için pek zarar da etmezsin kutulu garantili verirsen.

Hocam oyun odaklı ve en az 5-6 sene hiç bilgisayar almakla uğraştırmayacak bir bilgisayar, bileşen olarak her şey aklımda. Şuan satın aldığım tek malzeme anakart. Bilgisayar bileşenleri şöyle;

Anakart : Z390 Gaming Edge AC - Alındı
Ram : Corsair RGP PRO 3200 16 GB
Ekran Kartı : 2070S Super x trio
işlemci : i7 9700k
PSU : Seçilmedi.
Diğer ufak tefek parçalar elimde mevcut zaten. Hocam şimdi düşündümde acaba işlemci + ram+ psu alıp öyle bir deneme yapılır mı? 9700k'da da ekran kartı var bildiğimiz kadarıyla sadece çalışıp çalışmadığını test edebilsem yeterli olur.

Test için ekran kartı olmasa da onboard ile görüntü alıp test edebilirsin doğrudur ama geriye de bir ekran kartı kalıyor zaten almışken onu da alsaydın Eğer ekran kartı hariç kalan parçaları alabilecek durumdaysan 2. el geçici bir ekran kartı alabilirsin 600 lira civarına RX570-580 satılıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
2. el aldım bu kartları kendi test videolarım. Takılma var gibi duruyor ancak kayıt ile ilgili hiç bir takılma olmuyor.

Yok hocam sadece şuan anakartı aldım, benim demek istediğim parçaların çalışıp çalışmadığının testi, herhangi bir arıza var mı onu öğrenmek.

Yok hocam sadece şuan anakartı aldım, benim demek istediğim parçaların çalışıp çalışmadığının testi, herhangi bir arıza var mı onu öğrenmek.
Anladım onu dediğim gibi anakart güç kaynağı işlemci ve ram alırsanız testlerini yapabilirsiniz, bu sürede de isterseniz geçici bir ekran kartı kullanırsınız. Ama şuan o parçaları almak sizi zorlayacaksa bence bir şekilde test ettirmeye bakın aldıklarınızı. Eğer test ettirebilecek durumda olursanız istediğiniz parçayı istediğinizde alırsınız.

Sıkıntı yapçağını sanmam.

%99 sorun olmaz ama alındıktan 10 ay sonra test edilir ve sorun çıkarsa uğraşmak gerekir onun için riske atmamak daha doğru olacaktır.

Ya belli olmaz bakarsın piyango vurur 5 ay sonra toplamış olurum ana parçaları. hayal dünyası işte. kendime bir yol çizeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…