Sıfır Bilgi ile HP Pavilion 15-DK0011NT Laptopa Undervolt nasıl yapılır?

yalcingney

Decapat
Yer
Antalya
Merhaba, HP Pavilion 15-DK0011NT model laptop sahibim ve undervolt işlemi yapmak istiyorum. İşlemci enter tuşunun olduğu bölgede sanırsam, oyunlarda 20 25 dakika geçirdikten sonra o bölgede hissedilebilir bir sıcaklık oluyor. Gerek sıcaklık görüntüleme, gerek de bu işlem için kullanılacak programlar hakkında hiçbir fikrim yok ve internet üzerinden konuları incelediğim zaman buna yönelik pek bir şey bulamadım.
Bu arada işlemci i7 9750H, ilk olarak nereden başlayıp hangi adımları izlemem gerek? Bana yardımcı olabilir misiniz

Birebir uygulayabilirsiniz. Tüm işlemciler için geçerlidir.
Bu arada H serisi islemciler eger cikabilecekleri MHz var ise oraya cikana kadar isinir. Mesela islemciniz 3.2GHz'de 94 derecede calisiyor diyelim. Bu demektir ki(Max 4.3GHz dersek) eger islemciniz sicaklik dusuk olsaydi 1.1GHz daha hizlanabilirdi. Yani Undervolt ile performansiniz ve belli bir miktarda batarya sureniz artacak ama sicakliklari dusurebileceginizi sanmiyorum. Buyuk ihtimal sadece islemcinizin performanis artacak cunku o islemciyi tam anlamiyla sogutmak cok zor. Tabi bu islemcinin tam anlamiyla kullanildigi durumlarda gecerli. Eger yaptiginiz isler %100 islemci kullanmiyorsa sicakliklarda o zaman dusme olur.(Mesela bazi oyunlar)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…