Sıfır Casper notebookla gelen Windows 11 yasal mıdır?

asim.bey

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Hepsiburada'daki bir satıcıdan Casper marka Windows 11 dahil olarak bir notebook aldım. Satın aldığım ürün kodu BV00r idi. Fakat bana gelen ürün kutusunda BV00X yazıyor. Yani FreeDOS olan versiyonun kodu. Ürünün diğer tüm özellikleri aynı.

Casper servisini aradım ürün koduna göre bana gelen FreeDOS versiyonmuş. Satıcı sanırım dün Windows kurup öyle kargoya vermiş. Bilgisayarın özelliklerine girince kurulum tarihi 02.12.2024 yani dün yazıyor.

Bilgisayarı ilk açınca direkt masaüstü ekranı geldi. Yani Windows 11 kurulum ekranında dil bölge PC adı vb. ayarları gelmesi gerekirken gelmedi. Bunu Casper servisi de teyit etti. Yani satıcı FreeDOS farklı bir modele kendisi Windows 11 lisansları göndermiş. Bir flash içinde de sadece Driver'lar var.

Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Fikir almak istedim. Çoğunlukla insanlar FreeDOS alıyor. Fakat ben yasal şekilde kullanmak istiyorum. 200 liralık aslında yasal olmayan lisansları kullanmak istemiyorum. Bazı kafamdaki sorular şunlar:

1- Ürün fabrika çıkışlı olarak Windows 11 kurulu olmalı değil mi? Kurulum tarihi dün olmamalı sanırım.
2-Windows 11 kurulu olarak gelmesi gereken orijinal bilgisayarda lisans numarası bir yerde yazıyor mu? Yoksa lisans anahtarını yine de ben bilmiyor muyum? Eski bilgisayarımda lisans anahtari bilgisayarda yapıştırma olarak yazılıydı.
3- 2 yıl garantisi var sonuçta. Bir sorun olsa Casper servisinde sorun çıkabilir mi?
4- Satıcı bana Windows 11 driver veya kutusu ile lisans anahtarını vermeli değil midir? Burada bir aldatma gibi bir durum mu var? Yoksa satıcı olayın ciddiyetini veya farkında değil mi?

İleride lisans konusunda muhtemel olabilecek sıkıntı çıkmasını istemiyorum. Sıkıntı olduğunda Windows 11 kurup internetten 200 liraya OEM lisansı almak istemiyorum.
Çok kararsız aldım değerli fikirlerinizi rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Orjinal olmayan lisanslarda sorun yasamazsin yasayani görmedim.
Dgr konuya gelince yasal hakkin var geri iade et bilgisayari

Kutu açılmış mıydı? Elbet güvenlik bandı falan vardır. Yoksa zaten sıkıntı.
Şimdi satıcı kurduysa da lisanslamak için virüslü vs. bir yöntem de kullanmış olabilir. O daha bir sıkıntı. Mak key ile(internette ücretli\ücretsiz dolaşıyor bu keyler.) etkinleştirmiş olabilir. Bu durumda en fazla bir süre sonra lisans uçar. Korsan Windows nasıl anlaşılır bilmiyorum. Ama Windows key türünü aşağıdaki gibi öğrenebilirsiniz.

Kutuda güvenlik bandı falan yoksa bence iade edin ama siz bilirsiniz.

Bu arada bilgisayarla gelen Windows'un seri numarasını, kutusunu vermek zorunda değil. Seri numarasını kendiniz öğrenebiliyordunuz.

Sıfır bilgisayarı satıcı kutusunu açıp Windows kuramaz. Windows'lu satılanlar marka kurup orijinal lisanlı oluyor ve satıcı kutuyu açıp bilgisayarınızı kurcalamadan fabrikadan nasıl çıktıysa size öyle gönderim sağlaması lazım.

Lisans anahtarı eskisi gibi yapıştırmıyorlar. Benim HP Victus 16'da Windows'lu orijinal geldi, sitesinde de Windows 11 ile geldiği yazıyor, lisans anahtarı bilgisayarın bir yerinde de yazmıyor.

Peki hocam windowsun orijinal geldiğini nasıl anladınız. Yani freedos iken ona da sonradan Satıcı windows kurmuş olabilir mi? Bunu nerden ayırt ediyorsunuz yani onu anlamaya çalışıyorum.

Ayrıca sizde pc özelliklerinde kurulum tarihi ne yazıyor hocam onu da paylaşır mısınız?
Bana dün kargoladı ve dünün tarihi yazıyor. Yani windowsu dün kurmuş diye anladım. Alttaki fotodan bakınız.

Son düzenleme:
@asim.bey kurulum tarihi değişti ondan sonra format attım 1 yıl oldu satın alalı bilgisayarı. Model kodunu yazınca HP sitesine özelliklerde yazıyor Windows 11 ile geldiği. Zaten siz sormuşsunuz FreeDOS demişse FreeDOS bilgisayara satıcı Windows kurmuştur. Satıcı orijinal key girmişse key ile anlayamazsınız. Ben eski bilgisayara crack lisans atıp Windows 10 yükseltmede ücretsiz kalıcı lisans yapmıştı bilgisayarı her format sonrası İnternete bağlanınca etkinleştiriyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…