Herkese iyi sosyaller. Normalde S25 ultraya sahibim ancak bazı sebeplerden ötürü satmam gerekiyor. Telefon almam lazım ve başlıktaki gibi iki seçenek arasında kaldım. Ya 2. eli pil 88 15 Pro'ya da kapalı kutu iPhone 16. Sizce hangisini tercih etmeliyim neden?
Herkese iyi sosyaller. Normalde S25 ultraya sahibim ancak bazı sebeplerden ötürü satmam gerekiyor. Telefon almam lazım ve başlıktaki gibi iki seçenek arasında kaldım. Ya 2. eli pil 88 15 Pro'ya da kapalı kutu iPhone 16. sizce hangisini tercih etmeliyim neden?
IPhone'larda ikinci el çok sakat işi. Benim önerim o yüzden kapalı kutu iPhone 16 olurdu lakin özellik bakımından 15 Pro çok daha üstün iPhone 16'dan.
Ben olsam 15 Pro alırım. Her türlü donanım olarak daha üstün bir cihaz, 2. elde temiz ve az da olsa garantili bir iPhone ise rahat rahat al kullan. Parçalarının değiştirilmediğine ve pili, herhangi bir parçası değiştiyse bile orijinali ile değiştirildiğinden emin olman lazım. Ben iPhone baktığım zaman genelde tanıdığım telefonculardan bakıyorum sıkıntı da olmuyor.
15 Pro dediğiniz gibi ne çıkacağını bende bilmiyorum. 16 içinse S25 ultradan 16 ya geçmek biraz korkutmuyor değil elimdeki cihazı da seviyorum satmam gerekmese kullanırım muhtemelen ama bir yanımda iPhone arayüzünü arıyor satmasam bile saçma biliyorum ama bu Samsung'un güncelleme politikası ve arayüze alışamamış olmamda bir an önce iPhone dedirtiyor. Şu durumda satmamış olsam bile değiştirir miydim sorusunu soruyorum çünkü S25'te alabilirim sonuçta.
Bilmediğim bir telefoncu hocam S25udan 16 ya da düşüş olur gibi geliyor.
Hem de bayağı düşüş olur hocam hani iPhone 15 Pro olsa belki fazla bir şey fark etmez ama iPhone 16 da bayağı düşüş yaşarsın.
Hocam beni korkutan o. Bir de ben marka seçen ve çevresine gösteriş için telefon alan biri hiç olmadım SE de oldu 16 Pro da son 4 senem iPhone ile geçti aslında Samsung farklı bir deneyim oldu ama sinirimi bozan şeyler oldu etkileyen şeyler olduğu gibi en şeyi güncelleme oldu benim için. Bekle bekle gelmiyor ki en güncel cihazsın sen Apple da aynı gün çıkıyor neredeyse bu beklemeye nazaran. Bir de stabillik S25 ultramda cidden bazen takılmalar sağlam buglar yedim ki günlük kullanıcıyım öyle diyeyim ilk kişiselleştirmemi geçen ay yaptım cihazda bu da Apple'dan kalan alışkanlık diyebilirim. Cihaz biraz da büyük geliyor cepte taşırken bir yere oturacağım zaman cihazı cebimden çıkartmam gerekiyor çoğu zaman araba sürerkende aynı durum geçerli bunlar biraz sinirimi bozmuyor değil. S25 alsam büyüklük kısmı düzelse de güncelleme ve bug kısmı yine aynı yazılımdan kaynaklı başıma gelebilecek şeylerden. Çok kararsız kaldım ama sağlam düşüşte yemek istemiyorum yalan yok.
Hocam S25 Ultra yeni olduğu için tam daha stabil çalışmaz 1 ay sonra stabil çalışmaya başlar S20 Ultra vardı o cihazdan iPhone 11'e geçmiştim zamanında çok şey fark etmişti cihaz yavaş gibiydi bence alacaksan iPhone 15 Pro al gerçekten iPhone 16 alırsan şeye düşmüş gibi olursun Nokia'ya o yüzden Pro modellere bakın.