Sıfır km 1.5 Proace City vs 100 bin Km'de 2.0 TDI VW Caddy

Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese selamlar, iyi Sosyaller. Ben peyzaj - çevre düzenleme işi yapıyorum. Aracıma toprak, kürek, çim biçme, tırpan ve çapa makinesı gibi ağır aletler yüklüyorum ve günde 500-600km yol yapıyorum. Kısa süre önce emektar aracımı trafik kazasında kaybettim, perte çıktı. Şimdi bir araç ihtiyacım var.
Elimde 2 seçenek var. Daha doğrusu çok seçenek vardı da ben eledim. İlk araç 0km dream paket panelvan proace City. Araç 1.5 motor, 2022 model, orta uzunlukta ve fiyatı 310 bin TL. İkinci araç ise tanıdığımızdan yani ne yük taşıdığını bildiğimiz bir abimizden 2.0 dizel 2017 100bin Km'de panelvan içi dışı tertemiz bir araç. Toyota'ya göre bir tık uzun. Fiyatı ise 215 bin TL. Şimdi baktığım zaman 2.0 dizel olması yüzünden Caddy'ye sempati duyuyorum ama bir yanda da diğeri 0km. Bayağı bir arada kaldım fikirleriniz benim için önemlidir. Örnek ilanları aşağıya bırakıyorum.
Caddy
Proace City

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük hacim daha iyiidir ama 100K Km'de olan aracın biraz bakımı olacaktır size. Az çok topladıktan sonra bence Caddy daha mantıklı. Uzun yolda hacim daha rahat ettiriyor. Ağır aletler derken totalde 100KG ve üstü ise yüklediğiniz şeyler bence hacim daha yararlı size.

Diğeri 0KM ama çoğu araç 0KM'de olsa malzeme kalitesi güzel olmayabiliyor. Toyota son zamanlarda şahsen güzel arabalar çıkarmamaya başladı. Karar sizin.

Sıfır olması ve 1.5 motor daha az yakar büyük ihtimalle ama ağır aletler yüklüyorum demişsiniz caddy nin uzun olması bu iş için avantaj sağlayabilir ve herhangi bir darbe alma durumunda araba sıfır olmadığı için çok sorun olmaz. Motor gücü olarak ise yine Toyota dan bir tık önde diye düşünüyorum.

Ben caddy den yana kullanırdım. Ağır malzemeler yükleyerek 500-600 km yol diyorsunuz ve artı olarak caddy 100 bin tl ucuz. 2.0 motor olmasıda baya rahat ettirecektir.

Aracın tüm ağır bakımları yeni yapılmış hocam. Toyota yeni araçlarda ne kadar iyi işçilik çıkarsa da (bir 2022 corolla kullanıcısı olarak) ne de olsa bu bir ticari. Diğer tarafta alman her zaman sac kalitesi olsun dış malzeme kalitesi olsun üsttedir çoğu zaman. Bir de piyasa etkeni var tabii.

Bu arada bir de jant kapağı almayı unutmayın acayip çirkin duruyor bu hali ile

Yeni fark ettim de bu ne Çok çok mükemmel bir teyp tasarımı yine japonlar şaşırtmadı iç tasarımda.

Caddy ya bence.

Birincinin 130BG, 300nm torklu 1.5 motoru varken;
diğerinin 102BG, 250nm torklu 2.0 motoru var.
Birinci (1.5) motor daha avantajlı.

Son düzenleme:
Hadi bu ticari ne kadar kötü olsa da, buna ne denir peki hocam fiyat 500K TL

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…