Sıfır Megane 1.3 TCe vs 1.5 blue dCi

• Konuyu başlatan xMert
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 3.555
Merhaba arkadaşlar. Bu hafta sıfır Megane alacağım nasipse. Fakat 2 motor arasında karar veremiyorum. 1.5 blue dCi almayı düşünmüştüm fakat bayilerde genelde ellerinde olmadığını tek tük geldiğini söylediler. Ve bu zamanda dizel mi kaldı, ileride elinde kalır satamazsın dendi. Bir de AdBlue olayı varmış. TCe motor ise aşırı yakıt tüketir diye endişeleniyorum. Sıfır araç için hangisi daha mantıklı olur tecrübesi olan varsa bilgilendirirse sevinirim. Her gün trafiğe çıkan biri değilim, genelde hafta sonları gezmek için kullanıyorum. Yılda 15.000 km ortalama yapıyorum diyebilirim.

1.3 TCe motorlarda düşük hacim, yüksek turbo basıncı olması sebebiyle yaşanan devirdaim kırma, termostat patlatma, yağ ve su eksiltme, enjektör arızaları gibi sorunlar mevcut.
Gelen kullanıcı şikayetleri ve artan garanti kapsamındaki onarımlardan sebep Renault bu motorun üretimini kademeli olarak bitiriyor. Aynı zamanda Mercedes ortaklıktan çekilerek bu motoru kullanmamaya karar verdi.
Yakın bir zamanda yeni bir TCe motor çıkabilir, bu nedenle beklemek en mantıklısı olacaktır.
Dediğiniz gibi yılda 15.000KM için dizel motor almak mantıklı değil.
Eğer bekleyemem derseniz VAG grubundan 1.5TSI motorları inceleyebilirsiniz. Aynı paraya Skoda cephesinden araçlar alınabilir.

Motoru kıstırmak derken kastınız yüksek devirli kullanmak ise ben hız seven biri değilim, yaşadığım yerde buna müsait değil. O yüzden yazılım gibi işlere girmeye gerek duymuyorum. 2. el bakmadım çünkü sağlık raporuyla araba alacağım için alternatif olarak sadece Clio esprit Alpine modeline baktım.

Evet yüksek devirden bahsediyordum. Anlattıgınız duruma göre bence 1.3 TCe Megane daha mantıklı esprite Alpine'ler 1.0 TCe oluyor yazılım sadece hız amaçlı yapılmıyor hocam egr denilen parça emisyonları düşürmeye yarıyor bu da motoru boğuyor ister istemez ömürden yemeye başlıyor çünkü yanmış partiküller birikiyor ve tıkanma yapıyor.

1.3 TCe motorlarda düşük hacim, yüksek turbo basıncı olması sebebiyle yaşanan devirdaim kırma, termostat patlatma, yağ ve su eksiltme, enjektör arızaları gibi sorunlar mevcut.
Gelen kullanıcı şikayetleri ve artan garanti kapsamındaki onarımlardan sebep Renault bu motorun üretimini kademeli olarak bitiriyor. Aynı zamanda Mercedes ortaklıktan çekilerek bu motoru kullanmamaya karar verdi.
Yakın bir zamanda yeni bir TCe motor çıkabilir, bu nedenle beklemek en mantıklısı olacaktır.
Dediğiniz gibi yılda 15.000KM için dizel motor almak mantıklı değil.
Eğer bekleyemem derseniz VAG grubundan 1.5TSI motorları inceleyebilirsiniz. Aynı paraya Skoda cephesinden araçlar alınabilir.
Evet yüksek devirden bahsediyordum. Anlattıgınız duruma göre bence 1.3 TCe Megane daha mantıklı esprite Alpine'ler 1.0 TCe oluyor yazılım sadece hız amaçlı yapılmıyor hocam egr denilen parça emisyonları düşürmeye yarıyor bu da motoru boğuyor ister istemez ömürden yemeye başlıyor çünkü yanmış partiküller birikiyor ve tıkanma yapıyor.
Teşekkürler önerileriniz için. 1.3 TCe motorda karar kıldım :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı