Sıfır mı, yenilenmiş mi, ikinci el mi alınır?

659306

Decapat
Kardeşimin telefonu eski bir General Mobile (açılırken Android One yazıyor) ve ekranı gövdeden ayrılmaya başladı. Ayrıca günümüz için biraz yavaş bir telefon. Doğum gününe de az kaldı. Bunun için yeni bir telefon almak istiyoruz fakat seçenekler çok kafa karıştırıcı geldi. Çeşit çeşit modeller, yenilenmiş IPhone'lar, ikinci eller... Kafam acayip karıştı, ne alırsak memnun kalırız bilemiyorum. Niyetim minimum liseyi bitirene kadar, yaklaşık 4 sene, yetecek bir telefon almak istiyoruz. Hatta mümkünse daha çok götürsün. Orta-üst segmentten hallice ne alabilirim? Şu an aklıma gelen tek telefon iPhone SE oldu. Onun sıfırları da pahalı gibi. EasyCep gibi yenilenmiş iPhone satan platformlarda yaklaşık 11000TL'ye satılıyor. Fakat buradan aldığım telefonun bataryasını yeniletmem gerekecekse yine masraf çıkmış oluyor. Anlayacağınız ne yapacağımı bilemedim. Kaç TL'yi gözden çıkarmam gerekiyor? Nasıl bir yol izleyebilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam uzun süreli bir telefon kullanıyorsanız kendi fikrimce Android önermem. IPhone'a yönelebilirsiniz minimum 11 almanızı öneririm. Eğer bütçeniz varsa tabii ki 0 alın. Eğer yoksa 2.el alın. Garantili bulabilirseniz güzel olur bulamazsanız kasa temizliği güzel olan bir telefon bulmaya çalışın. Batarya eğer %75 ve yakınsa batarya değişmenizi öneririm(ona görede fiyatta anlaşma yaparsınız). Ayrıca hatırladığım kadarıyla 11'in batarya değişim 1500TL civarında.

Sıfır telefon fabrikadan çıktığı gibi kutulanmış çok büyük ihtimalle sadece yetkili tarafından işlem görülmüş cihaz.
İkinci el telefon kullanılmış ya son kullanıcısından ya da telefoncudan alınabilecek cihazlar.

Evet bunları herkes biliyor ama yenilenmişi bilmiyor.

1 çoğu firma telefonunun orijinal fabrika parçasını bu kişilere vermiyor en büyük örneği Apple ve Samsung. Siz telefon alırken eskiyi getir indirim yapalım mantığında kampanya yapıyorlar, gelen telefonu oldukça bedava bir fiyata veriyorsunuz ve bu telefonlar yenileme yapanlara gönderiliyor.

Örnek vermek gerekirse bir iPhone X cihazınız var ve ekranı kırıldı. iPhone 13 alacakken aldığınız yer eskisini getirirseniz indirim yaparız diyorlar ve 3000 lira indirip sizi mutlu ediyorlar. Sizin iPhone X yenileme yapanlara satılıyor ve çakma parçalarla tamir ediliyor(Kalitesi bilinmeyen ürünler). Kısacası piyasada ucuza ekran tamiri yapanların taktığı klasmanda bir ekran takılıyor. Peki bu ekranın orijinali yok mu, var. Donör telefon yapıyorlar, anakartı bozuk iPhone X'den ekranı alıp sizinkine takıyorlar ama bunu hiçbir yenilenmiş satan firma yapmaz.

SE almak yerine Xs ve ya Xs Max bakabilirsiniz düz iPhone 11'den iyidir.

Yenilemişi listeden çıkartın. Ne kalitede parça konulduğu belli değil. Sıfır alınabiliyorsa sıfır, eğer alınmıyorsa ikinci el alınabilir. Tam bütçe nedir? 11 bin ise sıfır S20FE olabilir ikinci el olarak da S21FE bakılabilir.

Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Orijinal olmayan parçaların takılma ihtimali beni yenilenmiş telefon fikrinden uzaklaştırdı. Kalitesiz kullanımı tercih etmek istemem. Düzgün ve uygun fiyata ikinci el telefon bulmak yetenek işi. Ben bu konulardan pek anlamam, iyi fiyata bulduğumu sanıp kazıklanabilirim. Geriye sıfır almak kalıyor. Sıfır iPhone benim bütçemi aşacak, 20000TL üzerinde fiyatlardan başlıyor. Bu sebeple Android alacağım.

Kardeşimin telefonu eski bir General Mobile (açılırken Android One yazıyor) ve ekranı gövdeden ayrılmaya başladı. Ayrıca günümüz için biraz yavaş bir telefon. Doğum gününe de az kaldı. Bunun için yeni bir telefon almak istiyoruz fakat seçenekler çok kafa karıştırıcı geldi. Çeşit çeşit modeller, yenilenmiş IPhone'lar, ikinci eller... Kafam acayip karıştı, ne alırsak memnun kalırız bilemiyorum. Niyetim minimum liseyi bitirene kadar, yaklaşık 4 sene, yetecek bir telefon almak istiyoruz. Hatta mümkünse daha çok götürsün. Orta-üst segmentten hallice ne alabilirim? Şu an aklıma gelen tek telefon iPhone SE oldu. Onun sıfırları da pahalı gibi. EasyCep gibi yenilenmiş iPhone satan platformlarda yaklaşık 11000TL'ye satılıyor. Fakat buradan aldığım telefonun bataryasını yeniletmem gerekecekse yine masraf çıkmış oluyor. Anlayacağınız ne yapacağımı bilemedim. Kaç TL'yi gözden çıkarmam gerekiyor? Nasıl bir yol izleyebilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yenilenmiş alınmaz, ikinci el temiz cihaz alınır.

Yenilemişi listeden çıkartın. Ne kalitede parça konulduğu belli değil. Sıfır alınabiliyorsa sıfır, eğer alınmıyorsa ikinci el alınabilir. Tam bütçe nedir? 11 bin ise sıfır S20FE olabilir ikinci el olarak da S21FE bakılabilir.
Hocam, üstte bir mesaj daha yazdım yorumlarınızı okuduktan sonra. Sıfırdan yana kararımı verdim. Bütçe 15 bine kadar çıkabilirim. (Ayrıca Redmi Note 12 Pro hakkında bilginiz var mı? Çevremde note 11 pro kullananlar var memnunlar.)

Hocam, üstte bir mesaj daha yazdım yorumlarınızı okuduktan sonra. Sıfırdan yana kararımı verdim. Bütçe 15 bine kadar çıkabilirim. (Ayrıca Redmi Note 12 Pro hakkında bilginiz var mı? Çevremde note 11 pro kullananlar var memnunlar.)
Azıcık daha arttırıp S21FE alın. Pil dışında rakipsiz denebilir.

S20 FE Snapdragon alın geçin.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı