Arkadaşlar 2024 yılı güncel 0 motor alan arkadaşlar var mı? Sigorta ücreti ne kadar? (daha önce hiç sigorta yaptırmadım fiyatı yüksek çıkıyormuş sanırım) Noter ücreti ne kadar? Ve plaka çıkarmak için şoförler odasına ne kadar ödeme yapmam gerekiyor? Mtv ne kadar ve nereye ödeniyor? Biliyorum çok soru sordum ama bu saydiklarimi 1 günde yapabiliyor muyum?
İlk kez taşıt sahibi olacaksan ilk sigortan pahalı olur. Babanın üstünde araba var ise onun adına yaparsan yani motor babanın üzerine olursa sigorta daha ucuz olur. Motora göre değişir. Benim motorum 400cc bir motosiklet sigortası 3700 tl motorun cc sine göre değişir. Cc büyüdükçe pahalanır arabalardaki gibi. 125cc motor ise herhalde 1700 1900 lira falan tutacaktır.
Ruhsat bedeli de 1000 lira civarıdır ortalama
Plaka çok bişey tutmaz maksimum 300 400 birşey
Birde motorun lastikleri her daim kötü gelir üzerindeki lastik kötüdür onu değiştirmek istersen bir de o masraf var tabi bu kişiye kalmış.
Babanın üzerine araç var mı? Eğer üzerine araç varsa indirim olmaz, senle aynı fiyata gelir. Sıfır araç alırken ilk tescil ücreti 1.100 TL. Bunun dışında 5.000 lira civarında sigorta ve 250-300 TL civarı plaka ücreti var.
Böyle bir genelleme yapmak yanlış. Çin malı motorlarda geçerli olabilir ama XPulse Metzeller lastiklerle geliyor örneğin. Üst segment motorlarda da Bridgestone, Pirelli gibi markalar görmek mümkün.
Babanın üzerine araç var mı? Eğer üzerine araç varsa indirim olmaz, senle aynı fiyata gelir. Sıfır araç alırken ilk tescil ücreti 1.100 TL. Bunun dışında 5.000 lira civarında sigorta ve 250-300 TL civarı plaka ücreti var.
Böyle bir genelleme yapmak yanlış. Çin malı motorlarda geçerli olabilir ama XPulse Metzeller lastiklerle geliyor örneğin. Üst segment motorlarda da Bridgestone, Pirelli gibi markalar görmek mümkün.
Abicim tamamda sende biliyorsun ki %10 iyi %90 kötü. Pirelli michelin olsa bile eğer motor çok çok üst düzey değil ise zaten en baz en giriş seviyesi modelleri. Pirelli super corsa veya metzeler m9r olacak hali yok ya 200 300 veya 400 500 bin liralık motorda. Zaten daha üstünü alan adam 20 bin liralık lastiğe takılamaz. Irc cst mrf bunların hepsi motorların %90 nında bu lastikler var bunların da değişmesi şart. Sen de iyi biliyorsun ve benim de ne amaçla söylediğimi biliyorsun.
Arkadaşlar 2024 yılı güncel 0 motor alan arkadaşlar var mı? Sigorta ücreti ne kadar? (daha önce hiç sigorta yaptırmadım fiyatı yüksek çıkıyormuş sanırım) noter ücreti ne kadar? Ve plaka çıkarmak için şoförler odasına ne kadar ödeme yapmam gerekiyor? Mtv ne kadar ve nereye ödeniyor? Biliyorum çok soru sordum ama bu saydiklarimi 1 günde yapabiliyor muyum?