Sıfır RTX 4060 Ti vs 2. el RX 6900 XT

Bütçe
25000-26000
NVIDIA ile devam AMD 5500XT driver ile çok sorun yaşadım ben

Özgür: 4060 TI
Ganyotçu: 6900XT

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben 9500 TL 'ye ikinci el Sapphire AMD RX 6900 XT Nitro+ SE satın aldım, sistemi henüz kurmadım. Ancak eğer sıfır olarak alınacaksa Sapphire AMD RX 7800 XT Pulse daha mantıklı. Özellikle 15 bin liralara kadar fiyatın kampanyalarla düşme ihtimali göz önünde bulundurulduğunda.

Bilmiyorum ama nedense NVIDIA daha çok hoşuma gidiyor zahmeti az
Nvidia evet öyle ama özetle çok paragöz bir firma.

Aslında arkadaşlar, bu Intel ve Nvidia 'nın yatacak yeri yok, zamanında AMD 'ye nasıl kumpaslar kurmuşlar biraz detaylıca araştırırsanız anlarsınız. Hatta ben Sapphire ve Ülkemizde bulunmayan Red Devil marka hariç hiçbir AMD GPU 'nun alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Sebebi ise bari şekilde her seride tekrarlanan ve sanki kartlar çabuk bozulsun diye yapılan tasarım hataları. Birde evet AMD çok güç çekiyor ve ısınıyor, kaba kas gücü çok iyiyken yazılım kısmından dolayı biraz kaybediyor. Aslında detaylı incelerseniz burada da AMD 'nin üstün olduğunu ve Nvidia 'nın genel anlamda biz anlamadan bazı özellikler, grafikleri vs. kapattığı için iyi olduğunu anlarsınız. Aslında bu tam olarak hile sayılmaz, buna optimizasyon deniyor zaten ya. Ancak bu yazımdan AMD fanı olduğum kararını çıkartmayın, hangisi iyiyse kendi çıkarım doğrultusunda onu tercih ederim, hiç biri bize hayrına bir bardak su bile vermiyor neticede değil mi? Alttaki fotoğraftaki GPU 'nun altındaki laptopta Nvidia 3070 Laptop yatıyor mesela...

AMD dediğiniz kart tamamen bu şekilde kocaman olmalı. :

haklısın

Tekrardan, kimsenin bana ön yargıyla yaklaşmaması için şunu şuraya bırakayım, insanlar kendileri karar versin, bu sadece bir örnek:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yok dedigin dogru ben ugraşmamak için NVIDIA tercih ediyorum şahsen bana yetiyor bir de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…