Kardeşim beni yanlış anlamayın, burada bile fiyat performans olarak mantıklı gördüğüm için AMD ekran kartları öneren biriyim, NVIDIA fanboy değilim severim AMD ekran kartlarını ödenen paraya göre verdiği performans sebebiyle.
Lakin şunu bilmekte fayda var, düzgün kurmakla, overclock ile alakası yok kutudan çıkarıp sisteme taktığında bile WattMan hatası alan var. AMD muazzam kartlar yapıyor lakin yazılım konusunda 6000 serisinde çok çok fazla yol kat etmiş olsa da hâlâ biraz sıkıntılı.
AMD kartlarda yazılım hatası sürpriz gibi, olmaz deriz olur, olur deriz hiç karşılaşmazsın. 6000 serisi ile WattMan hatası, siyah ekran hatası olma oranı çok azaldı. Sıfır diyemeyiz ama sıfır oran NVIDIA kartlarda da yok misal geçen restart yedim oyunda ayar çekerken RTX 4060 ile. Bu biraz işin cilvesi, RX 6800XT muazzam bir kart şahsen onu tercih ederdim ama burada söylerim, bir kez WattMan hatası alırsın olmaz, RTX 3090 harika bir kart ikinci elde bile düşünülebilir ancak 4000 serisine ait özelliklerden de mahrum kalacaksın iyi düşünmen gerekiyor bence. Bu iki modelin alternatifi, 4000 serisi bir RTX kart almayı düşündün mü?