Sıfır RX6800XT sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Brky_doan

Picopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1MK5mJuyF_VuPHZIrU2MCB0GpI69wxZml?usp=sharing
RAM
Kingston Beast CL36 5600MHz EXPO destekli DDR5 RAM
SSD veya HDD modeli
Kingston M2 1 TB SSD
Ekran kartı
Powercolor Red Dragon AMD RX6800XT
Anakart
MSI Pro A620M-E
İşlemci
AMD Ryzen R5 7500F
Arkadaşlar merhaba. Ekran kartı hariç sıfır sistem topladım ama bazı sorunlar yaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İlk sorunum arkada bir oyun açıkken Brave tarayıcıdan tam ekran video izlerken tam ekrandan çıkmaya çalıştığımda sistem donup restart atmıştı daha sonra bilgisayar açıldığında Radeon Software'den uyarı geldi ayarlarınızı sıfırladık vs. diye. Aynı senaryo 1 kez daha yaşandı. Ben de tam ekran açmamaya başladım oyun açıkken. Sorun tekrarlanmadı, sürücü hatası diye düşündüm güncelleme gelince düzelir diye bekliyorum.
Ama dün bilgisayar sorunsuz çalışırken başlat menüsünden kapatmıştım bu sabah açmaya çalıştığımda 3 kere mavi ekran verdi. En sonunda kurtarma menüsüne attı mavi ekranda da görüntü düzgün değildi piksel pikseldi. Bunun üzerine BIOS ayarlarını sıfırladım sistem açıldı. Şu an sorun yok gibi. OCCT'den tüm testleri yaptım hata da vermedi ama neden bu sorun yaşanıyor anlamak istiyorum. Hiçbir şeyi kurcalayamıyorum. Hemen bir şey bozulacak gibi hissetmeye başladım .
BIOS'tan da ufak tefek şeyler ayarlamıştım. EXPO ile RAM'ler 5200MHz'e ayarlıydı başka da sorun olacak bir şey hatırlamıyorum. Şimdiye kadarki tüm minidump dosyalarını yükleyeceğim, bu mavi ekran sorunu 19.03.2025'te yaşandı.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Brky_doan Rehberlerdeki komutları sırayla girin.

İşlem bitince PC'yi yeniden başlatın.

DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırın.

Ardından AMD Auto-Detect yazılımını çalıştırıp tümünü kurun.

Cevap için teşekkür ederim. SFC scannow da problem yok dedi DISM aracı the component Store is repairable dedi restore health kısmı bayağı uzun sürdü belki sorunları çözebilir diye umuyorum. Sürücüleri silip aynılarını kurmanın bir şeyi değiştireceğini zannetmiyorum yine de zaman bulursam onu da deneyeceğim. Belki eski sürümleri de denerim... "the component Store is repairable" bu uyarı bir sorun olduğunu mu işaret ediyor?

"the component Store is repairable" bu uyarı bir sorun olduğunu mu işaret ediyor?
Evet hocam.

Arama kutusuna CMD yazıp yönetici olarak çalıştırın ve alttaki komutu girip Enter'layın.

chkdsk /f /r

Evet hocam.

Arama kutusuna CMD yazıp yönetici olarak çalıştırın ve alttaki komutu girip Enter'layın.

chkdsk /f /r
The type of the file system is NTFS.
Cannot lock current drive.

Chkdsk cannot run because the volume is in use by another
process. Would you like to schedule this volume to be
checked the next time the system restarts? (Y/N)
böyle bir uyarı çıktı uzun süren bir işlem galiba bilgisayarı kullanmadığım bir zamanda yapacağım.

Mavi ekran hatası devam ediyor mu?

Şimdilik sorun yok ama bir ara BIOS'tan tekrar EXPO profillerini deneyeceğim tek tek mavi ekran oluyor mu diye 4800MHz de sorun yok. Sadece ara ara sistemde donma oluyor biraz takılıp düzeliyor onun neden kaynaklandığı hakkında hiç fikrim yok onu kontrol etmenin bir yolu var mı minidump gibi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…