Herhangi bi tamirciye git Beyaz eşya, televizyon Yada bi elektirkçi Deki Bu makineyi Topraklamasız bir prize takıp Kontrol kalemiyle bakabilirmisiniz Eğer Kontrol kalemi yanmaz ise Fişi tersten takıp tekrar test etsin.
Herhangi bir tamirciye git beyaz eşya, televizyon ya da bir elektirkçideki bu makineyi topraklamasız bir prize takıp kontrol kalemiyle bakabilir misiniz eğer kontrol kalemi yanmaz ise fişi tersten takıp tekrar test etsin.
İçini açtım baktım hiçbir temas kopuk falan yok zaten pırıl pırıl sıfır cihaz böyle kullanmamın bir zararı olur mu?
Önce fişini ters taktım çalıştı sonra tekrar açtım toprak kablosu gövdeye deyiyordu herhalde yukarı doğru kaldırdım şimdi fişide normal takıyorum normal şekilde çalışıyor yetkili servisin olmaz senin evinde çalışmaz sıfır cihaz sorun yok dediği her şeyin tersi çıktı sonunda yine ben hallettim buradan bana yardımcı olmaya çalışanlara teşekkürler.
Sadece kaçak akım rölesi atıyorsa rezistansların biri veya her ikisi de sızıntı akımı veriyor olabilir. Bu sızıntı akımı sigortayı attırtacak güçte olmayabilir. Diğer türlü kablolar arasında veya kablolarla şase arasında değen bir kaçak varsa bu parlama şeklinde görülür ve sigorta atar ve de aynı anda kaçak akım rölesi de atar. Çünkü bu türde bir kaçak sigortayı attırmaya yetecek bir büyüklüktedir tabi sigorta gecikmeli bir sigorta değilse.