Sıfır toplanmış PC'ye Windows satın alma

Qiffy

Kilopat
Merhaba. Bir PC topluyorum ancak neredeyse tüm forumlarda tüm konulara bakmama rağmen anlamadım.

OEM, UEFI gibi terimler gördüm ne demek olduğunu bilmiyorum sonra satın almayı düşündüm ve bazı yerlerde 200 TL'yi bulurken bazı alışveriş sitelerinde 30 TL'ye falan satıyorlar. Lütfen anlayıcağım şekilde bilgilendirirseniz sevinirim dediğim gibi hiçbir terim bilmiyorum sıfırdan topladığım PC'ye nasıl kurarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
UEFİ: BİOS un gelişmişi olarak biliyorum. Bu sayede bilgisayarda işletim sistemi olmasa da takılan Flash Belleği okuyor ve istediğin işletim sistemini kurabiliyorsun.

OEM: OEM keyler normal windows 10 keyleri ben bir ara satın almıştım sorunsuz etkinleştirdim fakat ilerde sorun çıkıyor diye rivayetler var. şu an okuduğum bölümün windows ile anlaşması varmış onların erdiği ücretsiz Windows10 Education keyini kullanıyorum.

Bilgilendirmede hata olabilir düzeltirseniz sevinirim.

UEFİ WİNDOWS 10 KURULUM USB'si HAZIRLAMA

Burada iso dosyasını rufus programı ile usb ye yazmış.

UEFİ WİNDOWS 10 KURULUM USB'si HAZIRLAMA

Burada windowsun sitesinden usb ye yüklemiş

UEFİ KURULUM

Son düzenleme:
Eğer hiçbir terimi bilmiyorsan ve çok anlamıyorsan bu işlerden tek başına toplama derim. İtopya, Teknobiyotik, Vatan gibi sitelerde siz parçaları seçiyorsunuz sizin yerinize toplayıp size gönderiyorlar, çoğunda Windows'u satın alabiliyorsunuz veya Windows'un deneme sürümünü kuruyorlar sizin yerinize. Sizin oralardan toplayıp almanız daha mantıklı olabilir.

OEM keyler anakartınıza işlenir aynı anakartı kulladığınız sürece bu keyi kullanabilirsiniz. Normal keyleri ise ömür boyu bilgisayarınız veya anakartınız değişse bile kullanabilirsiniz.
OEM keylerin asıl amacı; örneğin 3000 TL'lik bir laptop alıyorsunuz bu durumda hiç kimse üstüne 700 TL daha verip Windows'a para vermez. Bu yüzden bu keyler ile lisanslanıp satılır.
O yüzden bu keylerin yasallığı tartışılır ama sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Daha sonrasında sorun çıkardığı söyleniyor ama hiç rastlamadım.
Bu arada eğer ki üniversite öğrencisi isen ücretsiz olarak kullanabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı