Sıfır Xbox 360 kasar mı?

Emre___

Hectopat
Daha fazla  
Elime sıfır Xbox 360 Slim jtag mod geçti. Öğrenci evinde kaldığımdan dolayı televizyonum yok, bu yüzden monitöre bağlıyorum konsolu. KTC W9008S model olan, 60 Hz, 1440x900 piksel çözünürlüklü monitöre bağlayarak kullanmaktayım. HDMI'dan VGA'ya dönüştüren aparat sayesinde VGA kablosu ile kullanıyorum.

Denediğim 10 oyundan 9'u kasıyormuş gibi geliyor. State of Decay, State of Decay: Lifeline, Far Cry 3, GTA 5 vs. kasıyormuş hissi uyandırıyor. Cihazım jtag modlu. Jtag sayesinde Xbox Classic oyunu olan Black oyununda bile kasıyormuş hissi veriyor. Sadece Fifa 16 akıcı çalışıyor. Xbox classic oyununda bile kasıyormuş gibi his veriyor ve bu durum beni şaşırtıyor. Bir önceki neslin oyununu nasıl kasarak oynatır !

İnternette gözlemlediğim yorumlar ışığında buna sebep olan 3 etken var:
1) HDD'de herhangi bir sorun olması,
2) Konsolun aşırı ısınması,
3) Görüntü dönüştürücülerin yarattığı gecikme süresi.

Ben cihazı açtığımın ilk dakikasında bu kasmalar yaşanıyor. O yüzden 1. seçeneği eledim.
Cihaz sıfır olduğu için harddisk'inin sorunlu olma ihtimali yok, bu yüzden 2. seçeneği de eledim.
3. seçenek hakkında kararsız kaldım. Dönüştürücü kullandığım için mi bu olaylar yaşanıyor.

NOT: Cihazın %100 sıfır olduğuna eminim. Sıfır alınıp jtag mod yapıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA 5 gibi yüksek oyunlarda başınıza sorun açacaktır. Veya monitörünüzün tazeleme hızını yanlış biliyorsunuzdur.

Ne kadar düşük bir ihtimali olsa da belki monitörünüzün çözünürlüğünden kaynaklanıyordur.

Bu arada sıfır aldınız diye hatalı parça olmamak zorunda diye bir şey yok. Fabrika hatası olabiliyor.

@IontHyTe Dostum ben ani fps düşüşlerinden bahsetmiyorum. Gta 5'i Xbox 360'da oynayanların videosuna bakıyorum ve benimkinden çok daha akıcı olduğunu görüyorum. Sorun tek bir oyunda değil. 12 oyunun 10'unda böyle. Ve efektlerin olmadığı düz sahnelerde de böyle, çok efektli sahnelerde de durum aynı, değişen bişey yok.

Konsolu açıyorum, ardından Xbox 360'ın oyunlarının hepsini 5 dakikalığına deniyorum. Oyunu açtığım andan kapattığım ana kadar bu kasmaya benzer olay aynı şiddette, her saniye meydana geliyor. Yani sıcaklık yüzünden bu durumun olması imkansız.
Bu durum 12 oyundan 10 tanesinde meydana geliyor.

Monitörden kaynaklanıyor olabilir mi? Ve ben hdmi to vga dönüştürücü kullanıyorum. Bundan dolayı olabilir mi ? Xbox 360'ın orijinal vga hd kablosunu kullansam durum düzelir mi?

Tamam ben zaten ani FPS düşüşleri demedim ki. Belki orjinal dönüştürücüyü kullanırsanız düzelir. Evet tahminim monitör kaynaklı bir sorun. XBOX modeliniz nedir? (Slim,arcade vs.)

Konsol sorunlarini cok az biliyorum ama size yardimci olmaya calistim. Sonucta genelde bilgisayarla aybi mantik. Simdi paranizi bosa harcamanizi da istemiyorum sorun ondan kaynaklanmiyor da olabilir. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir arkadas sana yardim etsin.

Peki teşekkürler. Yardımcı olacak başkar arkadaş yok mu?

Korsan konsol kullandığımın farkındayım ve size de sorduğum şey sadece donanımla alakalı. Korsana destek verdiğiniz yoktu ve zaten bana sadece donanımla ilgili çözüm önerisi verecektiniz. Koskoca Technopat ailesine teşekkürler(!)
Çok yardımcı oldunuz.
Marka konusuna gelinseydi hepiniz çok bilmiş kesilirdiniz. Hepiniz en pahalı gamer ekipmanları kullanarak deneyimleyen ve öneri yapan birey haline gelirdiniz.
Neyse konu forum dışı, pardon "sosyal" dışında çözülmüştür.
Konu kilitlenebilir.

Harddisk 5400RPM olabilir mi ? 7200RPM takin. Yada mumkunse SSD.

Takili olan HDD yi %100 doldurmayin. 250GB HDD nin 200 Gb doldurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…