Sıfırdan 1 yılda TYT ve AYT halledilebilir mi?

muzbaligi

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ben 11. sinif ogrencisiyim, yillardir rahat bir sekilde sinava girip cikmaya alistim ancak şu an 12 oluyorum ve YKS denilen bir şeyin olduğunu fark ettim, derslerim çok kötü değil ama iyi de değil, sizce sıfırdan başlasam sayısalda ilk 100 bin girebilir miyim, hedefim ilk 100 bin girip uzay ve havacılık okumak, sizce bu 1 yılda olacak bir şey mi günde 2 saat çalışarak?

Altyapının olması önemli,eğer altyapınız yoksa sıkı ve disiplinli bir çalışma ve konuları iyi çalışmanız lazım.
100K aslında çok zor değil,OBP'niz iyiyse yarımın (AYT 40 TYT 80) biraz üstünde yapmanız yeterli.
Ayrıca,konularla ilgili ne kadar soru çıktığını inceleyin ve çok çıkan konulara titizlikle çalışın.
Son olarak,saat olarak en az 2,5 saat çalışmayı öneririm.

Günde 2 saati bilmem ama olabilecek bir şey. Önemli olan düzenli çalışmak çünkü özellikle sınav senesi zaman acımasız bir hızda geçiyor. "Daha 300 gün var. Daha 200 gün var. 150 günde halledilir." diye diye bi bakmışsın son 20 gün. O yüzden günde 2, 3, 5 saat fark etmez düzenli çalış.

Eğer ki sıfırdan başlacaksan en başta yaz tatilini unutucaksın reis. Yazın TYT'yi bitirirsen 12'de dershane ve günde en az 3-4 saat çalışmayla (hafta sonları daha uzun olabilir) AYT de biter. Benden tavsiye sosyal medyalarda Spotify ve YouTube dışı kapat ilk 2 hafta çok boşluğa düşersin ama sonra alışırsın. Ders çalışmaya başlarsın çünkü yapacak vakit geçirecek bir eylem olmuyor.

Şimdiden çalışmaya başla konular yetişmiyor istediğiniz puanı elde edemezseniz 1 yıl daha mezuna kalır tekrar denersiniz başarılar

1 yılda rahat yetişir. Günde 2 saatlik çalışma ile olmaz. Günün neredeyse yarısını ders çalışarak geçirmeniz gerekir.
Şimdiden eğer "Günün yarısını ders çalışmasına gerek yok, hedefi aşırı yüksek değil" diyen olursa; 2 saatte ders çalışmak için çok bir süre değil. 100 bine girmek kolay değil. Sınav nasıl gelecek belli değil. Saat olarak bakmayın ders çalışmaya, tüm veriminizi kullanın.

Günde 2 saat çalışarak zar zor ilk 300 bin gelir hocam. Artık günlük standartınız en az 5 saat olmalı. O 5 saati çok verimli geçirirseniz ilk 50 bin bile gelir. İlk TYT turunu yazın atın. İsterseniz rehber Matematik'in 0'dan kamplarını yapıp TYT mat 20+ nete çıkararak başlayabilirsiniz. Bunu ilk 1,5 ayda halledin. Sonra yine sıfırdan TYT fen kamplarını yapın. Her gün en az 20 paragraf çözün. Sosyal sonrayı bekleyebilir. Bu şekilde yazın TYT temelinizi gayet güzel atmış olursunuz. Ardından son 5-6 ay kala AYT çalışın.

Yanlış hatırlamıyorsam 85 TYT 60 AYT ile ilk 85k geliyordu.

Son düzenleme:

Hocam ben zaten şu anda Türkçe ve matematik odaklı gidiyorum ayrıca bunları kendim çalışmak dışında zaten özel derslerde alıyorum yani günde 5 saat çalışmak benim için imkansız gibi çünkü sosyal hayatım var bunun yanına spor vb. şeyler yapıyorum ama açıkçası günde 2 saat çalışarakta ben iyi ilk 100k gireceğime inanıyorum.

Hocam eğer sınavda iyi bir sonuç istiyorsanız bazı şeylere "hayır" demeyi, bırakmayı bilmeniz gerekiyor.

Hayır. 9'dan itibaren düzenli çalışman gerekiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…