Sıfırdan animasyon yapmayanasıl başlanır?

zaltinkapak

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben tıp fakultesınde okuyorum ve amacım tıbbi animasyonlar yapmak. Mesela şunun gibi;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama nereden başanır bilmiyorum? Bu işi bilen arkadaşlar bu konuda yardımcı olurlarsa çok iyi olur.
NOT: Sıfırdan başlayacağım ve nasıl bir programla hareket etmem lazım. (Kitap, Program, Video, Ders vs. tavsiyelerinizi bekliyorum) Şimdiden teşekkürler. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Video kurgulama konusunda biraz yardımcı olabilirdim fakat sıfırdan nasıl animasyon oluşturuyorsun bilmiyorum? Bi araştırayım, bir şeyler bulabilirsem buraya yazarım.. :)

Animasyon yapmak için Autodesk 3Ds Max yazılımı bilmen gerek. Öğrenmek için interentte bir çok eğitim seti mevcut. Ben şuan özel bir şirketten 3Ds Max eğitimi alıyorum tavsiyem bu yazılımı eğitim seti ile değilde şirketler ve kurslardan alman. En azından soru soracak birilerini bulabiliyorsunuz.

Bu işi profesyonel olarak yapacaksan tabide arkadaşların söylediği gibi Autodesk 3Ds Max fakat, biraz daha amatörce uğraşacaksan, Blender veya Cinema 4D'yide kullanabilirsin. Bu programlar ile gerçekçi animasyonlar yapılabilir fakat Blender'ın render motorunun biraz yavaş olduğunu belirtmem lazım :LOL:. Bu programlar öğrenmek için eğitim setlerine Youtube üzerinden erişebilirsin.

Sadece after effects kullanarak bile basit animasyonlar yapabilirsin attığın o videodakiler gibi mesela önce after effects'i öğren derim daha sonra 3ds max veya cinema 4d gibi bir programa geçersin ki ben cinema 4d taraftarıyım öğrenmesi daha kolay geldi bana. Kurgu için ise premier proyu kullanırsın onunda kullanımı çok zor değil kitaba filan para vermeye gerek yok herşey nette var.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı