Sıfırdan baskebolu öğrenecek birine tavsiyeler

Daha fazla  
Hayatımda neredeyse hiç basketbol oynamadım. Hocamla iddiaya girdik; okulun son haftası basketbol maçı yapacağız ve kazanırsam bana forma hediye edecek. O zamana kadar bir şekilde gelişip onu yenebilecek seviyeye gelmek istiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var, hiçbir şey bilmiyorum çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce dripling onu öğren. Videolar var bir sürü. İki elle de öğrenmeye çalış çünkü maçta tek elle oynayamazsın. Tüyo olarak şunu söyleyebilirim, topu elinle değil parmaklarınla sektireceksin. Topla temas noktan 5 parmağın olacak. Driplingi topu saklarken, oyun kurarken ve sprint atarken yapabiliyor olman lazım.
Ardından yön değiştirme çalış. Crossover ve bacak arası öğrensen yeter. Ani hareketlenip rakibi geçmen gerekiyor. Sol elin önemi de burda.
Ardından turnike atmayı öğren. Öğrenmesi gayet kolay zaten, sağdan giriyorsan sağ dizini çekip tüm vücudunla potaya uzanıp sağ elinle bırakacaksın. Solda da tam tersi. Topu son ana kadar iki elinle tut ki block yemeyesin.
Özetle 1v1 yaptığınızı varsayaraktan top hakimiyetin ve ani hızlanabilmen çok önemli. İlk önce top hakimiyetini geliştirmeye bak sonra sırasıyla gidersin.

Önce dripling onu öğren. Videolar var bir sürü. İki elle de öğrenmeye çalış çünkü maçta tek elle oynayamazsın. tüyo olarak şunu söyleyebilirim, topu elinle değil parmaklarınla sektireceksin. Topla temas noktan 5 parmağın olacak. Driplingi topu saklarken, oyun kurarken ve sprint atarken yapabiliyor olman lazım.
Ardından yön değiştirme çalış. Crossover ve bacak arası öğrensen yeter. Ani hareketlenip rakibi geçmen gerekiyor. Sol elin önemi de burada.
Ardından turnike atmayı öğren. Öğrenmesi gayet kolay zaten, sağdan giriyorsan sağ dizini çekip tüm vücudunla potaya uzanıp sağ elinle bırakacaksın. Solda da tam tersi. Topu son ana kadar iki elinle tut ki block yemeyesin.
Özetle 1V1 yaptığınızı varsayaraktan top hakimiyetin ve ani hızlanabilmen çok önemli. İlk önce top hakimiyetini geliştirmeye bak sonra sırasıyla gidersin.

Teşekkürler hocam bu mesajınız için ama benim burada bilmediğim çok terim var bunları böyle izleyebileceğim bir kanal veya playlist öneriniz var mı acaba?

Teşekkürler hocam bu mesajınız için ama benim burada bilmediğim çok terim var bunları böyle izleyebileceğim bir kanal veya playlist öneriniz var mı acaba?
YouTube'ye yazıp ilk çıkanları izleyebilirsin. Terimler çok basit terimler zaten hemen kavrarsın olayı.

Hayatımda neredeyse hiç basketbol oynamadım. Hocamla iddiaya girdik; okulun son haftası basketbol maçı yapacağız ve kazanırsam bana forma hediye edecek. O zamana kadar bir şekilde gelişip onu yenebilecek seviyeye gelmek istiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var, hiçbir şey bilmiyorum çünkü.

Sokakta sahaya git YouTube'daki videolari izle oynamaya calis ogrenmeye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı