Ek iş olarak yapabilirsin eğer şu anki işin çok yoğun değilse. Ya da o kadar kazandırmıyorsa tam zamanlı olarak bu işe geçmen iyi olabilir.İyi de benim iş güç var nasıl işe gireyim
Ek iş olarak yapabilirsin eğer şu anki işin çok yoğun değilse. Ya da o kadar kazandırmayacaksa.
Bence denemeden bilemezsin. Yani bilgin yok değil gayet de var. Neden o ekiplere destek vermeyesin ki? Ya da bağımsız iş yapabilirsin. Sorumluluk kabul etmediğini belirterek.Talebi yok ki olsa, hani talep pazar bir şey olsa yapayım BIOS vereyim, MSI, Gigabyte bunların kendi altında çalıştırdığı ekipleri var, Monster bile yurt dışında çakma modlatıyor. Tayvan falan, şu MSI Uzak Doğu üretici şirketlere, hani zaten pazarı olmayan bir şey. Bilemiyorum yaş gibi.
i5-9300H ve GTX 1650 konfigürasyonlu bir laptopta mesela dediğiniz kadar performans artışı olabilir mi hocam?Mümkündür, snoop override değerleri aspm değerleri latency ve clock değerleri normalinden aldığınız performansın çok üstünü alabilirsiniz özellikle de fare ve kare gecikmelerinde.
Hatta trajikomiktir bilginize, özellikle de bu gen2 ve gen3 cihazların bazılarında 60 ile limitlerler latency olayını.
Neyin ne olduğuyla alakalı teknik altyapınız varsa zaten konfigürasyonunuza ve kullanımıza uygun olarak en üstün performansta ayarlarsınız makineyi.
HPET tutunda Hyper-threading ya da ne bileyim aspm bunlar çok etki ediyor özellikle de oyunlar da kare alımına.
Tek çekirdek Single Core olayı, ya da şu mantıksal çekirdek ya da şu yüksek duyarlılık zaman ölçeri HPET yani bunlar cidden fark ediyor sırf o da değil, clock değerlerinden GT voltage regüle değerleri, oyun için düşünüyorsanız, 20 30 kare dahi alabilme imkanınız doğmaktadır.
Neden bunu yapıyorlar ki acaba? Performansı olmasına yönelik bir cihaz üstelik.Hatta trajikomiktir bilginize , Özellikle de bu GEN2 ve GEN3 cihazların bazılarında 60 ile limitlerler LATENCY olayını .
Birkaç yıldır hobi olarak eski bilgisayarlarıma sıfırdan BIOS yazıyordum. Kendimce versiyon falan koyuyordum
Dün gece MS-16F4 anakartlı bir dizüstüme V2 yazdım, aklıma takıldı internette bakındım paylaşayım diye birçok insan unlock ROM, vesaire diye isteklerde bulunmuş her yerde kilidi açılmış ROM falan diye.
Her konunun altında sadece bir iki mesaj pm dedim ne oluyor, biraz daha gezinince parayla satıldığını anladım.
Hatta birçok forum gördüm unlock diye paylaşıyorlar ama indirmeye gelince ücretli üyelik vesaire diyorlar.
Arattım sonra bayağı hakikaten de o kadar çok eksik ki bırakın Türkçe kaynakta İngilizce kaynakta bile çok az girdi var, kaynak yok yani.
Bu meselelerle hobi olarak ilgilendiğim için unlock ROM neyin Unlock'u kilidi açılmışı anlamış değilim, örneğin benim yazdığım BIOS'lar içinde bütün setler açık, bütün setleri BIOS ekrandan değiştirebilirsiniz, chipsetinden pch hepsi açık oluyor. Hidden features yok falan.
Bu güne kadar bu sıfırdan BIOS yazma, Micro-code extensible Firmware'ler ne bileyim gop vesaire gibi ek modüller yeniden revize falan eski makineleri bildiğiniz performans canavarı yaptım resmen.
örneğin Monster bilgisayarların çoğunu MSI'a çevirdim, onlara özel ROM yazdım, MSI desteği de 2015'te falan sonlanmış ürünler bunlar ben bunları çağımıza taşıdım Windows 11 bile kurabiliyorsunuz ve performanslı kullanabiliyorsunuz falan.
Bu hobinin ben hiç yararını görmedim, memlekette sizce bir nebze yararını görecek kadar bu hobiyi değerlendirebilir miyim?
Sanırsam ülkede bu MSI gibi dıst BIOS işini yapan bir Monster, lakin o Monster BIOS'u sildim attım hatta o Monster bilgisayarı MSI manufacturer yaptım ( sürücüler yüzünden, Windows'ta örneğin driverıdentıfer ne bileyim drıverbster gibi ) otomatik sürücü kurma için yani.
Kendim sıfırdan özel ROM yazdım, ve şu an Monster'dan da MSI'dan da olmayan birçok özelliği her şeyi kullanabiliyorum.
ücretli ücretsiz fark etmiyor benim için, sadece bu hobimi değerlemek istiyorum.
Hocam aklıma takılan bir soru var. MBR tipi BIOS'ları UEFI'ye çevirebiliyor musunuz?
Hocam bilgim az olduğu için direk soruya geçiyorum. Foxconn G41MXP modelini kullanıyorum işlemcin Xeon X5460 (Xeon serisi olduğu için kısaca) olduğu haliyle modlu. Ben bu BIOS'ta ne dahili grafik brimine ayrılan Ram'i ayarlayabiliyorum ne de UEFİ bir kurulum yapabiliyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Ayriyeten BIOS konusunda eğitim vermeyi düşünüyor musunuz?MBR Disk tablosuyla alakalı , GPT de , sanırsam LEGACY ya da CSM UEFİ şeklinde düşündünüz yani firmware.
Dönüştürme yapamazsınız ama bunlara bağlı modülleri yeniden yazar ya da düzenleyebilirsiniz.
Atıyorum NVME SSD LEGACY'DE CSM bir BİOS çalıştırabilirsiniz , ROM , EFI modülesler vardır .
bunu uydurma imkanınız vardır ama modülün editlenmesi gerekmektedir.
Onun haricinde sadece LEGACY olan BIOS sürümleri UEFİ yapamıyorsunuz lakin UEFI ile çalışan donanımları cihazların ROM dosyalarını bulup ya da editleyip LEGACY BIOS'lara eklemek suretiyle çalıştırabiliyorsunuz NVME örneği gibi.
Hocam bilgim az olduğu için direk soruya geçiyorum. Foxconn G41MXP modelini kullanıyorum işlemcin Xeon X5460 (Xeon serisi olduğu için kısaca) olduğu haliyle modlu. Ben bu BIOS'ta ne dahili grafik brimine ayrılan RAM'i ayarlayabiliyorum ne de UEFI bir kurulum yapabiliyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıyeten BIOS konusunda eğitim vermeyi düşünüyor musunuz?
FOXCONN G41MXP-XEON BIOS MOD (2007-2008-2010-2015 Microcode)
FOXCONN TÜM LGA775 SOCKET BIOS DOSYALARI ALL FOXCONN LGA775 SOCKET BIOS FILES FOXCONN G41MXP -XEON BIOS MOD FOXCONN G41MXP -XEON MikroKod (M...xeon771to775biosmod.blogspot.com
İnternete yazdım şöyle bir şey karşıma çıktı, ne yazık ki kartınızın UEFI özelliği yok legacy, tıpkı microcode örneği gibi, aynı şekilde ilgili features dediğimiz kısmın show edilmesi gerekiyor, yani VRAM vesaire ayarı yapabilmek için kuzey köprüsünde olması lazım PCI-Express ile alakalı kısmın user ya da extended user olarak ayarlanması gerekiyor.
Anca o zaman ROM düzenlenip tekrar yazıldıktan sonra VRAM ayarı kısmı gözükecektir.
Yani tıpkı ilgili linkte olduğu gibi modlamanız gerekiyor BIOS'u, kendi modladığınız BIOS'u da tekrar yazmanız gerekiyor o kısmı açabilmek için.
Afudos, amibcp, uefıtool ile yapabilirsiniz ben size onunla alakalı konu açarım madem.
Aynı şekilde ilgili features dediğimiz kısmın show edilmesi gerekiyor, yani VRAM vesaire ayarı yapabilmek için kuzey köprüsünde olması lazım PCI-Express ile alakalı kısmın user ya da extended user olarak ayarlanması gerekiyor.
Anca o zaman ROM düzenlenip tekrar yazıldıktan sonra VRAM ayarı kısmı gözükecektir.
Yani tıpkı ilgili linkte olduğu gibi modlamanız gerekiyor BIOS'u, kendi modladığınız BIOS'u da tekrar yazmanız gerekiyor o kısmı açabilmek için.
Hocam BIOS'u nasıl tekrar yazacağız?