Sıfırdan DDR4 sistem toplama

waweNN ツ

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Streamer
Merhabalar, Halihazırda DDR3 sistemim vardı fakat anakartım yandı nasıl yandı ben de bilmiyorum, neyse yanmışken ben de en baştan yavaş yavaş DDR4 sistem toplayım dedim fakat sizin fikirlerinizi de almam gerektiğini düşündüm.

Yeni sistem:
  • Anakart: ASUS PRIME Z270-A
  • İşlemci: Bunda kararsızım, tavsiye verir misiniz bütçe 1000 TL geçmeyecek şekilde.
  • Ekran kartı: ASUS GTX1060 STRIX 6GB
  • RAM: DDR4 herhangi bir RAM, hangisi denk gelirse 1x8 GB daha sonra 16 GB'a yükseltmeye karar verdim.
SSD, HDD, kasa, monitör, kulaklık, mouse, 4+1 ses sistemi bunlar var. Ayrıca 350W 80+ PSU var. Yetmez ise yenisini alacağım onu da söylerseniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık Z270 alınmaz. Bu vakitten sonra 7.nesile yatırım yapmak mantıksız. Bu yüzden anakartı B450 veya X470 seçmenizi öneririm. İntel seçmekte kararlıysanız 300 serisi anakartlara bakın.
z370 ler pahalı ve benim o kadar bütçem yok 2. el alıcam anakartı zaten. 7. nesil toplasam çok mu kötü ?
İşlemci i3 8.Nesil yada Ryzen 3 ile 5 öneririm (*Ryzen 5 dışında rahat 1000 TL*) RAM olarak da GSkill Aegis DDR4 8GB öneririm.Anakartın kaç MHz destekliyor bilmiyorum o yüzden 2133MHz önerdim.Bence o PSU yetmez 450W Corsair VS450 alabilirsin:).
8. nesil çok pahalı bana göre 8. nesil biraz zor toplarım gibi :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı