Sıfırdan Dijital Dil Öğrenmek

Mete_-Bey

Centipat
İlgi alanım teknoloji. Yatkın olduğumdan dolayı dijital dil öğrenmek istiyorum.HTML falan da bilmiyorum nereden başlamam gerekir. Öğrenci olduğum derste falan okumak için Python yeni başlayanlar kitabını almam uygun olur mu? Udemy'den de dersler alacağım. Fakat nereden başlayacağımı bilemiyorum dediğim gibi. Ve bir de bana ne gibi faydaları olur ileride. Bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi programlama dili ile başladığının bir önemi yok ilk etapta. Fakat ben yine de hangi alanda ilerlemek istiyorsan, o alanda kullanılan teknolojiler ile başla derim.

Mesela web tasarım için (ön yüz/görülen kısım); HTML, CSS ve JavaScript olabilir. Bunlardan sadece JavaScript programlama dilidir. HTML sitenin temelini oluşturur, CSS görsel anlamda siteyi güçlendirir, JavaScript de siteyi daha işlevsel hâle getirir kısaca.

Bu teknolojileri öğrendiğinde, yine bu teknolojileri kullanarak, Electron.js ile platform bağımsız masaüstü uygulamaları yapabilirsin mesela. Bununla ilgili ücretsiz anlatımlar da mevcut internette. Tabii ki Electron'un kendine has terimleri var fakat yukarıda bahsettiğim terimleri öğrendiğinde, Electron'u öğrenmek zor gelmeyecektir.

Tabii ki bu söylediklerimi illa ki öğren demiyorum, hangi alanda ilerlemek istediğine bağlı. Bu işe girdiğinde, İster istemez her alanla ilgilenmek istiyebiliyorsun.

Python yeni başlayanlar kitabını almam uygun olur mu?
Python için bir yere para vermene gerek yok. Türkçe kaynak olarak burada iyi bir şekilde anlatılmış.

Python ile basliyabilirsin kolay bir dil. Ama bize okulda ilk java ögrettiler. Java pythona göre yazmasi daha zor bir dil ama mantigi tam kavriyabilmek icin ögrenilebilir. Yada ne yapmak istiyorsan onla basla ögrenmeye. Yani web sitesi yapcaksan html,css,js ögren. Mobil uygulama yapicaksan java, kotlin vs. ögren. Bilgisayar icin program yazicaksan c#, python tarzi seyler ögren.

ben dil öğrenmek istiyorumla olmazki öncelikle hangi alanda yoğunlaşmak istiyosun onu bilmen lazım

Daha işin çok başındasın gibi öncelikle php öğrenmen lazım css içerisinde php çalıştıramazsın web sitenin içerisinde php kullanman lazım aşağıdaki içerik sana yardımcı olacaktır soracağın sorular olursa bu konuya yazmaya devam et
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…