Sıfırdan elektrogitar çalmak

• Konuyu başlatan Vardem
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 2.161

Vardem

Hectopat
Daha fazla  
3 katlı her katında bir daire bulunan bir binanın üst katında yaşıyorum. Liseye kadar müzik derslerine uyudum yani notanın N'sini bilmiyorum. Elektrogitar çalmak normalden zor olur mu?

Evden öğrenmeyi deneyeceğim, duruma göre bir kursa yazılirim. Nasıl şeyler çalmak istiyorsun diye sorarsanız metal çalacağım. Başlangıç için ne kadar bir bütçe gerekir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfır istiyorsanız ideal bir dizimin fiyatı 6-7k'yı geçiyor. Ders videoları izleyip pratik yaparak belirli bir seviyeye gelebilirsiniz. Sonrası ha bire çalmaya kalıyor. Gitar olarak önerim şu olacak;

Belirli bir süre klasik gitar çaldım ve metale merak salmıştım. Emektar klasiğimle az nothing else matters, one çalmadım :D

Denemeden bilemezsin. Enstrüman çalmanın en temel kuralı sabırdır. Günlük olarak egzersizleri yapıp ilerlemeye çalıştığınız sürece olmaz diye bir kaide yok. Size tavsiyem evde öğrenmeye çalışmak yerine ilk başta bir kursa yazılmanız. Hoca denetiminde yapmanızın en büyük avantajı sizi denetleyebilecek birinin olması. Bazı tekniklere basım vb. şeylerde yanlış alışırsanız sonradan düzeltmesi inanın öğrenmesinden çok çok daha zor oluyor. İlle evde öğreneceğim derseniz Selim Işık adlı Youtube kanalını tavsiye ederim. Metot kitabından ilerlersen çok güzel yerlere gelebilirsin.

Sıfır istiyorsanız ideal bir dizimin fiyatı 6-7K'yı geçiyor. Ders videoları izleyip pratik yaparak belirli bir seviyeye gelebilirsiniz. Sonrası ha bire çalmaya kalıyor. Gitar olarak önerim şu olacak;

Belirli bir süre klasik gitar çaldım ve metale merak salmıştım. Emektar klasiğimle az nothing else matters, One çalmadım :D

Metal müzik çalmak isteyen biri için bu gitar değil çift hambucker manyetikleri olan bir gitar uygun olur.

Notanın N'sini bilmene gerek yok, nota bilmeden çalan çok insan var. Önemli olan parmak egzersizleri. O da sabır ve emekle olan bir şey. Ne kadar çok çalışırsan o kadar hızlı öğrenirsin ve profesyonelleşirsin. Ben kursa gitmeden öğrendim. Bir aşamadan sonra profesyonel teknikler öğrenmek için ders aldım. Ders alırken fark ettiğim şu oldu, birçok tekniği kendi kendime keşfetmişim zaten evde çalışırken. Halen nota bilmiyorum, kullandığım tekniklerin varsa adları adlarını da bilmiyorum. Ama Metallica'dan Slayer'e, 1349'dan Rotting Christ'e kadar istediğin parçayı çalabilirim.

3 katlı her katında bir daire bulunan bir binanın üst katında yaşıyorum. Liseye kadar müzik derslerine uyudum yani notanın N'sini bilmiyorum. Elektrogitar çalmak normalden zor olur mu?

Evden öğrenmeyi deneyeceğim, duruma göre bir kursa yazılirim. Nasıl şeyler çalmak istiyorsun diye sorarsanız metal çalacağım. Başlangıç için ne kadar bir bütçe gerekir acaba?
Gitar başlı başına zaten kolay bir enstrüman, zorluk çekmezsiniz. Hatta başlangıçta nota öğrenmenize bile gerek yok. Çalmak istediğiniz parçanın "tab"ını Google'dan aratarak çalmaya başlayabilirsiniz.

Bu iş evden de olur, illa kursa gideceğim diyerek kendinizi şartlamanıza gerek yok. Metal/Rock tarzı çalmak istiyorsanız Distortion'lı sesleri alabilmek için Humbucker(çift) manyetiklere ihtiyacınız var. Ağır rockçı iseniz 2 Humbucker'lı modellere bakabilirsiniz ama size önerim 1 Humbucker 1 Single Coil(tekli) manyetik dizilimine sahip olan bir gitarı tercih etmeniz. Bu sayede daha esnek olursunuz, distortion'lı seslerin yanında bir de clean sesler elde edersiniz.

Eğer ikinci el düşünüyorsanız bütçe olarak en az 3000 TL'ye çıkmanız gerekecek. Sıfır modeller artık ateş pahasına satılıyor malum günümüz Türkiye'sinde.

Metal müzik çalmak isteyen biri için bu gitar değil çift hambucker manyetikleri olan bir gitar uygun olur.

Notanın N'sini bilmene gerek yok, nota bilmeden çalan çok insan var. Önemli olan parmak egzersizleri. O da sabır ve emekle olan bir şey. Ne kadar çok çalışırsan o kadar hızlı öğrenirsin ve profesyonelleşirsin. Ben kursa gitmeden öğrendim. Bir aşamadan sonra profesyonel teknikler öğrenmek için ders aldım. Ders alırken fark ettiğim şu oldu, birçok tekniği kendi kendime keşfetmişim zaten evde çalışırken. Halen nota bilmiyorum, kullandığım tekniklerin varsa adları adlarını da bilmiyorum. Ama Metallica'dan Slayer'e, 1349'dan Rotting Christ'e kadar istediğin parçayı çalabilirim.

Gitar başlı başına zaten kolay bir enstrüman, zorluk çekmezsiniz. Hatta başlangıçta nota öğrenmenize bile gerek yok. Çalmak istediğiniz parçanın "tab"ını Google'dan aratarak çalmaya başlayabilirsiniz.

Bu iş evden de olur, illa kursa gideceğim diyerek kendinizi şartlamanıza gerek yok. Metal/Rock tarzı çalmak istiyorsanız Distortion'lı sesleri alabilmek için Humbucker(çift) manyetiklere ihtiyacınız var. Ağır rockçı iseniz 2 Humbucker'lı modellere bakabilirsiniz ama size önerim 1 Humbucker 1 Single Coil(tekli) manyetik dizilimine sahip olan bir gitarı tercih etmeniz. Bu sayede daha esnek olursunuz, distortion'lı seslerin yanında bir de clean sesler elde edersiniz.

Eğer ikinci el düşünüyorsanız bütçe olarak en az 3000 TL'ye çıkmanız gerekecek. Sıfır modeller artık ateş pahasına satılıyor malum günümüz Türkiye'sinde.
Aşağı yukarı bir model ismi verebilme şansın var mı? Kuvvetle muhtemel bu iş ekonomik durumlar sebebiyle yaş olacak ama denemekten zarar gelmez.

Aşağı yukarı bir model ismi verebilme şansın var mı? Kuvvetle muhtemel bu iş ekonomik durumlar sebebiyle yaş olacak ama denemekten zarar gelmez.
Hocam gitar alma işi dünyanın en zor işidir. Baktıkça bakarsın ve alamazsın. Ekonomik kaygın olmasa alırsın iyi bir gitar, hem başlangıç gitarın olur hem gerekirse sahne gitarın olur. Madem ekonomik kaygın var o zaman çok kafanı bulandırma fazla para veremiyorsan zaten profesyonel bir gitar alamayacağın için mecburen eğitim gitarı alacaksın. Sonrasını sonra düşünürsün.

Metal müzikte distortion, sustain aranır. Çift hambucker aktif manyetin, maun ağacı gövde vs. güzeldir ama sen bunları şimdilik düşünme. Cort-x6 gibi ya da daha ucuz bir eğitim gitarı al. Almaman gereken şey gofret dediğimiz preslenmiş talaştan vb. yapılan çöp gitarlar. Markası belli olmayan gitarlar vs. bunları alacağına paranı çöpe atsan da olur.

Cort, Ibanez, Washburn, B.C Rich gibi markaların ucuz gitarlarına bak bütçene göre seç. Senin için şuan tondan daha önemli olan şey rahatlık. Belini sakat eden gitarla uzun sure egzersiz yapamazsın. Tutuşu rahat bir şey olması onemli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı