Sıfırdan felsefeye nasıl başlanır?

itz

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Felsefe ile ilgilenmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Felsefe çok çok geniş bir alan. Derya deniz yani. Bence felsefi akımları araştır kendine yakın gelen akımın temsilcilerinin kitaopları vs okumaya başla. Ardından sevdiğin hobiler ile felsefe harmanlanması şeklinde hazırlanmış içerikler tüketebilirsin. Mesela benim hoşuama giden Portal diye bir kanal vardı. Oyuınların hikaye kısımlarının felsefesini yapıyordu. Sonrasında ise geçmişten günümüze felfeseyi araştırabilirsin.

Hocam portal felsefe konusunda çok derine inmiyor bence. Direkt olarak ilgi duyuyorsa kalın kalın kitaplar okuması mantıklı olmaz mı?

Hocam portal felsefe konusunda çok derine inmiyor bence. Direkt olarak ilgi duyuyorsa kalın kalın kitaplar okuması mantıklı olmaz mı?
Çok doğru, kendimden örnek vereyim. Ciddi anlamda felsefe okumaya 4 yıl önce başladım. Nihilizm ile ama bu okumaya alışma süreci direkt böyle buyurdu zerdüşt ile olmadı. Kendi hayat tarzıma nihilzmi yakıştırmamla oldu. Sonra ince ince araştırmaya başladım nasıl bir kuram diye. Sonrasında onunla ilgili ilgi alanlarımla ortak paydada buluşan şeyler araştırdım. Sonrasında nihilizm ile ilgili fikir sahibi olduktan sonra asıl nihilizme giriş yaptım. Sonrasında ise felsefe. Bence bu şekilde öğrenmeden ders çalışmak gibi oluyor çünkü herkes birşey söylemiş felsefe tarihi boyunca. Fikrinize saygı duydugumu da belirtmek isteyim. Saygılar, iyi forumlar...

Dediğimi çürütebilirseniz saygı duymaniza gerek yok. Bir şeyi zorunlu olarak yapınca tadı kaçıyor, sevince öyle olmuyor.

Dediğimi çürütebilirseniz saygı duymaniza gerek yok. Bir şeyi zorunlu olarak yapınca tadı kaçıyor, sevince öyle olmuyor.
Aynen öyle hocam. Ben felsefeye biraz depresif bir açıdan yaklaşırım hep. Emil Cioran ve Nitczhe gibi filozofların yazdığı eserler hep hoşuma gitmiştir. Severek öğrendim o yüzden. Ülkemizde düşünen felsefe öğrenen bireylerin artması dileğiyle...

Umarım. Ben de başlamayı istiyorum aslında fakat felsefe aşırı derin ve uzun konu yani pek hevesim kalmıyor. Bir kitabın tüm sayfalarını duvara asmak gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…