Sıfırdan işletim sistemi nasıl oluşturulur?

NewStart

Picopat
Daha fazla  
Kendi işletim sistemimi oluşturmak istiyorum. Şu anda basit dosya işlemleri, girdi alma, çıktı yazdırma, basit grafiksel işlemler ve işlem yönetimi gibi özelliklere sahip basit bir terminal arayüzlü bir işletim sistemi yapmayı planlıyorum. Ancak bu için Windows üzerinde uygun bir program bulmakta zorlanıyorum. EDK2 gibi programları nasıl kurabileceğimi ve ne tür programlar önerdiğinizi öğrenmek istiyorum.

Linux kernelı üzerine geliştirme yapmanız daha mantıklı olur. Eğer sıfırdan bir kernel vb. yazacaksanız çok uzun sürer ve iyi bir operating system bilgisi gerektirir. Operating System Concepts isimli bir kitap var onu okursanız bilgi sahibi olabilirsiniz. Yazarı: Abraham Silberschatz

Arayüzler, donanım desteği, sürücüler ve benzeri detaylarla çok fazla uğraşmak istemiyorum. Sadece basit bir çekirdek (kernel) ve basit bir önyükleyici (bootloader) yazmayı planlıyorum. Büyük bir projeye girişemem, bu yüzden daha basit bir yaklaşım benim için daha uygun olacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…