Eğer hazır kütüphaneler kullanacaksa giriş ve orta derece de matematik çok önemli değil ama.
C/C++ Java grafik sürücü yapacaksa ya da grafik kütüphanesi kodlayacaksa matematik gerekir
Bunun yanında daha sayamadığım çok ileri seviye şeylerde matematik gerekir.
Mesela web developer olmak istiyorsan çok da önemli değil matematik. İlgilendiğin alana göre değişiyor diyebiliriz. Hocam sizi eleştirmiyorum burada yanlış anlamayın.
12 Yaşımda Scratch'a biraz benzeyen bir programlama dili ile yaptığım oyunla girdiğim yarışmada 2. olmuştum. 50TL Kazanmıştım. Elon Musk gibi ünlü isimlerde 12 yaşlarında bu şekilde yaptığı oyunlarıyla para kazanmışlar. Bunu bu şekilde düşününce bir övünesim geliyor.
Çok fazla kodlama hakkında öyle bir bilgim olduğunu söyleyemem sanırım. Ama aklıma gelen ilk olarak başta algoritmatik düşünme, makineler nasıl anlaşır tarzı şeylere bakabilirsiniz ve sonra istediğiniz bi alanda ki dilden öğrenmeye başlayabilirsiniz diye düşünüyorum, bu arada ingilizceniz kötü ise geliştirmek iyi olabilir, Türkçe kaynak bulmak gerçekten zor olabiliyor bazı şeylerde.
12 yaşımda Scratch'a benzeyen bir programlama dili ile yaptığım oyunla girdiğim yarışmada 2. olmuştum. 50TL kazanmıştım. Elon Musk gibi ünlü isimlerde 12 yaşlarında bu şekilde yaptığı oyunlarıyla para kazanmışlar. Bunu bu şekilde düşününce bir övünesim geliyor.
Ben değişik bir şekilde Scratch gibi şeylerden önce öğrenmiştim yazılımı algoritma olayını da yazılımla birlikte kavradım ama önce algoritma öğrenmek mantıklıdır.
Ben değişik bir şekilde Scratch gibi şeylerden önce öğrenmiştim yazılımı algoritma olayını da yazılımla birlikte kavradım ama önce algoritma öğrenmek mantıklıdır.
Evet doğru söylüyorsunuz. Zaten önce algoritmayı kavramak için bunlar öğreniliyor. Hafif bunlar ile uğraştıktan sonra biraz HTML öğrenmiştim. Sonrada C++ ile başlamıştım.