Sıfırdan nasıl kodlama öğrenilebilir?

Peki yaşım geç mi? bu işler için 15 yaşındayım.

Mesela yapay zeka. Eğer uğraşacaksan lineer denklemler, olasılık teorisi gibi ağır matematik konuları öğrenmen gerekiyor.

Matematik'de çok önemlidir.
Mesela web developer olmak istiyorsan çok da önemli değil matematik. İlgilendiğin alana göre değişiyor diyebiliriz. Hocam sizi eleştirmiyorum burada yanlış anlamayın.

8 yaşımda başlamıştım ben. 12 Yaşımda tam anlamıyla başlamıştım. Şuan benim de yaşım 15.

Bugünlerde ama kimse matematik bilgisinin öneminden bahsetmiyor her şeyin bir kütüphanesi olduğu için.

Bunun yanında bende 8-9 yaşında oyun nasıl yapılır diye araştırmaya başlamıştım 10-11 yaşında da kolları sıvamıştım

12 Yaşımda Scratch'a biraz benzeyen bir programlama dili ile yaptığım oyunla girdiğim yarışmada 2. olmuştum. 50TL Kazanmıştım. Elon Musk gibi ünlü isimlerde 12 yaşlarında bu şekilde yaptığı oyunlarıyla para kazanmışlar. Bunu bu şekilde düşününce bir övünesim geliyor.

Çok fazla kodlama hakkında öyle bir bilgim olduğunu söyleyemem sanırım. Ama aklıma gelen ilk olarak başta algoritmatik düşünme, makineler nasıl anlaşır tarzı şeylere bakabilirsiniz ve sonra istediğiniz bi alanda ki dilden öğrenmeye başlayabilirsiniz diye düşünüyorum, bu arada ingilizceniz kötü ise geliştirmek iyi olabilir, Türkçe kaynak bulmak gerçekten zor olabiliyor bazı şeylerde.

Değil bana sorarsan.

Ben değişik bir şekilde Scratch gibi şeylerden önce öğrenmiştim yazılımı algoritma olayını da yazılımla birlikte kavradım ama önce algoritma öğrenmek mantıklıdır.

Peki yaşım geç mi? Bu işler için 15 yaşındayım.

Hayır eğer iş haline getirecek isen üniversite de yazılım mühendisliği oku.

Ben değişik bir şekilde Scratch gibi şeylerden önce öğrenmiştim yazılımı algoritma olayını da yazılımla birlikte kavradım ama önce algoritma öğrenmek mantıklıdır.
Evet doğru söylüyorsunuz. Zaten önce algoritmayı kavramak için bunlar öğreniliyor. Hafif bunlar ile uğraştıktan sonra biraz HTML öğrenmiştim. Sonrada C++ ile başlamıştım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…