Sıfırdan Online MMOFPS Bir Oyun Yapmak

Omerk_098

Decapat
Merhaba. 17 yaşındayımi yeni yeni bu oyun yapım işlerine merak sardım, 1-2 gündür araştırıyorum, hayalim online bir MMOFPS oyunu yapmak. Kolay bir şey olmadığını ve bir çok deneyime ihtiyaç olduğunu biliyorum. Benimle birlikte bu işe merak saran 5-6 arkadaşım daha var. İşin ucundan bir şekilde tutarak bu işe başlamak istiyorum. Pes etmemek üzere ileride illaki profesyonel eğitim alıcam. Tavsiyelerinizi bekliyorum

Bol şans şuan üniversitede giriş seviyesinde java dersi alıyorum ve illallah geldi bile ki bunun daha c++ ı var umarım caymazsın

Bu işlerin yapım aşaması uzun sürebilir. Sorunlar çıkacaktır. Bu sorunlara göğüs gerip, Piyasanın arzu ettiklerini karşılarsan, emeğinizin karşılığını alırsınız. Ama satış aşamasında gerçekten sana para gerekiyor. Çok paran yoksa fazla reklam yapmadan 2-3 sunucu ile başlayabilirsin.

İlk olarak kullanacağınız oyun motorunu seç.
Ücretsiz bir oyun yapacaksan düşük ve ortalama sistemleri hedef almanı öneririm.
Güzel bir harita yap. Sonra bu haritada oyun mekaniklerini oturtmaya çalış.
Silahlı bir oyun yapacağından bazı Silahların lisans ücreti aldığını unutma. O tarz araştırmalarını kesinlikle yap.
AK-47, İlk Kez Bir Oyunda Lisanslı Olarak Yer Alacak!
Bazı oyunlar silahları farklı isimle çıkarınca galiba para vermeden kullanıyorlar. O konuyu kesin araştır.
Oyunu çıkarmadan önce kesinlikle hatalarını gidermeyi unutma. Steam erken erişim oyunları yüzünden insanlar eskiye göre hatalara katlanamıyorlar. Türk yapımı filan demezler. Yüzüne bakmadan soğuk betonu yalatırlar.

Ama bu işlerden para kazanmak için giriyorsan Zula, Wolfteam gibi olmamaya çalış.
Eğer Zula gibi iyi bir yere gelir. Etrafını Lokum Games gibi reklam ajansları sararsa sakına onların tuzağına kanma. Çünkü bu tarz yayıncılar daha çok para kazanmak için seni pay to win sisteme yönlendirir. Onlar ve sen iyi para kazanırsın. Ama farkında olmadan marka değerin yerlerde gezer.

Marka değerin yerlerde gezerse Madbyte Games gibi bir daha oyun yaptığında pay to win sistem olmasa bile değer göremezsin. Madbyte Games yapımcıların çoğu İstanbul Kıyamet Vakti yer almışlardır.
MadByte Games | We Want You To Get Mad!
İstanbul Kıyamet Vakti

Son düzenleme:
Eğer oyun çıkarsa bize de torpil geçersin artık. Kolay gelsin işiniz zor valla. Bu arada oyun yapıcaksan sağlam bir anticheat koruması yapman lazım.

Online oyun işi bence sakat. Hele hele tecrübesizken çok sakat. Çünkü oyunu yapınca iş bitmiyor, asıl iş yaptıktan sonra hilelerden koruyabilmekte. Tavsiyem platform oyunu yaparak bu işe başlamanız.

Bol şans şuan üniversitede giriş seviyesinde java dersi alıyorum ve illallah geldi bile ki bunun daha c++ ı var umarım caymazsın
Üniversite 1'de java ve c++ dersi mi alıyorsunuz?
Hangi üniversite?

Üniversite 1'de java ve c++ dersi mi alıyorsunuz?
Hangi üniversite?
Ben Kocaeli Üniversitesinde okuyorum burada bilgisayar mühendisleri ilk sene c++ alıyorlar ikinci sene java ama ben bilgisayar mühendisi değilim sadece zorunlu ders olarak ilk sene java görüyorum arkadaş okumak istediğini söylemiş o yüzden dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…